Με μεγάλη επισημότητα τελέστηκαν τα Θεοφάνεια στο Γαλάτσι

08-01-2014 Ενημέρωση

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος στο Γαλάτσι τα Άγια Θεοφάνεια, η μεγαλύτερη γιορτή των υδάτων και της κάθαρσης της φύσης.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του άλσους Βεϊκου τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου, κ. Δαμασκηνός και παραβρέθηκαν οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Νικόλαος, Αθηναγόρας και Τίτος, ενώ παρίσταντο και οι Αρχές της πόλης.

Την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ακολούθησαν πολλοί νεαροί κολυμβητές και νεαρές κολυμβήτριες αλλά τελικά το Σταυρό έπιασε η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, Βασιλική Δούλη, στην οποία ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος απένειμε τιμής ένεκεν έναν σταυρό, ενώ έδωσε αναμνηστικά δώρα – γούρια του 2014 στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου αφού συνεχάρη όλους τους κολυμβητές, ευχήθηκε σε όλους τους συμπολίτες μας η νέα χρονιά να είναι πιο φωτισμένη, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού  παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και τοπικού Τύπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της τελετής ακολούθησε καφές και κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους στο αναψυκτήριο Green Park, πάνω από το κολυμβητήριο του Άλσους.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr