Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

10-06-2019 Ενημέρωση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου.

Οι αφρικανικές χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ (Αλγερία, Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκάνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Ακτή του Ελεφαντοστού, Κένυα, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Μπουρούντι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουδάν, Τυνησία, Ζάμπια, Καμερούν και Ζιμπάμπουε), έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, προβάλλοντας τοπικές φορεσιές, μουσική και χορό.

Στα περίπτερα πωλούνταν είδη λαϊκής τέχνης, ενδυμασίες καθώς και παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.

Μέρος των εσόδων του 18ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης, διατέθηκαν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», γι’ αυτό και ο Δήμος μας παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ τον εξωτερικό χώρο του ΠΑΛΑΙ.

Τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Προέδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Γαλατσίου κ. Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος πρόσφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα του Δήμου μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr