Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία

14-10-2019 Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 η Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Όσοι επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο πρωινό το Δημαρχείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τρεις φορείς ψυχικής υγείας με τους οποίους η Κοινωνική Υπηρεσία έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, ήτοι με α) το Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας», β) το Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και γ) το Οικοτροφείο «Επανένταξη» της ΜΚΟ Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι φορείς μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, παρουσίασαν έργα των ωφελούμενών τους, τα οποία στόλισαν την είσοδο του Δημαρχείου και παράλληλα προβλήθηκαν σχετικά βίντεο. Εξάλλου τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι επισκέπτες του Δήμου συμμετείχαν σε δράση που περιλάμβανε τη συμπλήρωση ειδικά διαμορφωμένων φύλλων, όπου έγραψαν τι σημαίνει ψυχική υγεία για εκείνους και στη συνέχεια όλοι μαζί στολίσαμε το «Δέντρο της Ψυχής»!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Το δικό μου βραχάκι», το οποίο συντονίστηκε επιτυχώς από συνεργάτιδες της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ».

Τέτοιες όμορφες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν και στο μέλλον, δεδομένου ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας, ώστε να γίνει υπόθεση όλων μας η αντιμετώπιση της προκατάληψης και του στιγματισμού που βιώνουν οι ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

    

Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr