Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου γιορτάστηκε στο άλσος Βεϊκου η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

14-06-2012 Ενημέρωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στο Άλσος Βεϊκου, την οποία συνδιοργάνωσαν η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου και ο Σύνδεσμος δεκατριών αυτοδιοικήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής.
           Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες με θέμα την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,  την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας, με κύριους ομιλητές το Νίκο Παπανικολάου, το Βύρωνα Σαμαρόπουλο και την Αργυρώ Γιακουμή, ενώ υπήρχε και ταυτόχρονη προβολή βίντεο για τα φλέγοντα αυτά θέματα.
          Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης όμως αναδείχθηκαν τα παιδιά του 2ου παιδικού σταθμού του Δήμου Γαλατσίου, τα οποία με την καθοδήγηση της διευθύντριας και δασκάλας τους, Πιπίνας Κουνέλη έκλεψαν την παράσταση χορεύοντας το ρυθμικό χορό «η πόλη μας» και τραγουδώντας «το δένδρο», αλλά και τα παιδιά του 3ου παιδικού σταθμού του Δήμου Γαλατσίου, τα οποία μαζί με τη διευθύντρια και δασκάλα τους, Βασιλική Ζαμπακόλα έφτιαξαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγραφιές με θέμα το περιβάλλον. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν έπαινοι «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» ώστε να τα επιβραβεύσουν για τις αξιόλογες δράσεις τους, ενώ δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στα σχολεία του Βόρειου και ΒΑ τομέα Αττικής για τις περιβαλλοντικές τους δραστηριότητες.
          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπούρα, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου, Νίκος Μαγκανάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κων/νος Ζώμπος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Κιτσίνη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και μέλος του Συνδέσμου, Αλιμπέρτη Μαρία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου, κ. Αγαμέμνων Χριστοδούλου, κ. Νίκος Νίκου, κ. Βασίλης Δερεδίνης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου», κα. Έλενα Ζέρβα – Γκιουρτζιάν και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας. 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr