Οδηγίες για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων από τους πολίτες για μεγαλύτερη ασφάλεια εν μέσω πανδημίας COVID-19

20-11-2020 Ενημέρωση

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Γαλατσίου, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και κυρίως στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ορθή διαχείριση αποβλήτων του Δήμου, υπενθυμίζει απλές ενέργειες – οδηγίες που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την προστασία όλων, ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού.

 * Ακολουθούμε πιστά την οδηγία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και δεν απορρίπτουμε γάντια, μαντηλάκια και μάσκες μίας χρήσεως στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, καθώς δεν ανακυκλώνονται, αλλά τις απορρίπτουμε μόνο στο κάδο σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινο κάδο).

* Δένουμε καλά τις σακούλες και τις κλείνουμε με κορδόνι όσο πιο ερμητικά μπορούμε, ώστε να μη μπορεί να ανοίξει η σακούλα.

* Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος, αναζητούμε κοντινό κάδο που έχει χώρο και δεν αφήνουμε τη σακούλα δίπλα από τον κάδο, διότι μπορεί να επιμολύνει άλλους ή να σκιστεί από αδέσποτα ζώα.

* Δεν βάζουμε υγρά μέσα σε σακούλες ή άλλα απόβλητα που δεν είναι οικιακά.

* Αποφεύγουμε εργασίες που παράγουν ογκώδη απόβλητα ή κλαδέματα, για όσο διάστημα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα.

* Μειώνουμε όσο το δυνατόν τα απορρίμματα μας, κάνουμε προσεχτική διαλογή στα ανακυκλώσιμα και χρησιμοποιούμε και δεύτερη σακούλα στα σύμμεικτα απόβλητα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν διαφυγή.

Σημειώνεται ότι εν μέσω πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αποκομιδή των απορριμμάτων των κατοίκων.

Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας διακινδυνεύουν την ακεραιότητα της υγείας τους προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκώς σ’ αυτό το έργο. Επίσης, αυτό το διάστημα λόγω αδειών ειδικού σκοπού κλπ., είναι μειωμένο το προσωπικό στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, για τις οποίες ζητούμε την κατανόηση των πολιτών στις περιπτώσεις που θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή άλλα προσωρινά μικροπροβλήματα ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τις οδηγίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.

Είναι για την υγεία και το συμφέρον όλων μας.

 

Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr