Μεγάλη η συμμετοχή των παιδιών στο Άλσος Βεΐκου στην εκδήλωση-δράση με θέμα «τα Παιχνίδια της Γειτονιάς»

20-06-2019 Ενημέρωση

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Άλσος Βεΐκου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου διοργάνωσε, με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, εκδήλωση-δράση με θέμα «τα Παιχνίδια της Γειτονιάς» και με την προτροπή «Ελάτε να παίξουμε» προσκάλεσε τα παιδιά του Δήμου να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Σκοπός της δράσης ήταν να αναπτύξουν τα παιδιά μέσα από το «απλό» παιχνίδι τις κινητικές τους δεξιότητες, να κάνουν πράξη ιδέες όπως είναι η άμιλλα και η συνεργασία και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από τη ζωγραφική και διάφορες άλλες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες.

Την δράση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Υγείας Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη Κωνσταντίνα που τόνισε «την ανάγκη  δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών, στην κοινωνικοποίησή τους και στη σωματική και ψυχική ευεξία». Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλαν εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου και οι εθελόντριες και εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Η δράση  τελείωσε με την υπόσχεση πραγματοποίησης  νέων πρωτοβουλιών και δράσεων από το Δήμο μας που προωθούν και προάγουν τα ιδεώδη της άμιλλας, την ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης. Βασική επίσης επιδίωξη του Δήμου μας είναι τα παιδιά να μάθουν «να παίζουν έξω», μαζί με άλλα παιδιά και να μην μένουν στα σπίτια τους, παίζοντας μόνο ηλεκτρονικά παιχνίδια.

αλσος Βεικου, Κοινωνικής Υπηρεσία
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr