Μεγάλη ήταν και αυτή τη φορά η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Γαλατσίου

07-12-2015 Ενημέρωση
Στις 20 και 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Γαλατσίου, καθώς προσήλθαν συνολικά 131 άτομα από τα οποία έδωσαν αίμα οι 109, ενώ παράλληλα δόθηκαν έπαινοι και μετάλλια στους αιμοδότες της τράπεζάς μας. Η δράση διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν. «Λαϊκό», το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοροπατήματα».
Η αιμοδοσία του Δήμου Γαλατσίου προβλήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΙ, στην καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Συγκεκριμένα προβλήθηκαν για οκτώ εβδομάδες οι αιμοδοσίες συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο ευρύτερης ενημέρωσης για την ανάπτυξη εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, μέσω του «Όλοι μαζί μπορούμε» με θέμα: «Σώζουμε ζωές, είναι στο αίμα μας».
Στη φετινή δράση συμμετείχε με παρουσία και ενημερωτικό υλικό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), ενημερώνοντας τους αιμοδότες και ευαισθητοποιώντας τους συμπολίτες μας για την σημασία της αιμοδοσίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν σε αυτή την προσπάθεια που κυριολεκτικά σώζει ζωές και να τονίσουμε ότι στην εποχή μας, οι ανάγκες για αίμα είναι πάρα πολύ μεγάλες, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση με πολύ μικρή προσφορά. Για τον λόγο αυτό ας ευαισθητοποιηθούμε και ας προσφέρουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό που πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη.
Το διαθέσιμο αίμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τους Αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος Δήμου Γαλατσίου για χρήση δική τους ή ατόμων του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη (πχ. τροχαίο ατύχημα), και μόνο εφόσον υπάρχει υπόλοιπο στην τράπεζα αίματος, προσφέρεται σε συνδημότες οι οποίοι δεν έχουν δώσει αίμα, με την προϋπόθεση να αναπληρωθεί σε επόμενη αιμοδοσία.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, στα τηλ. 21022.22.011 & 213-20.55.376.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr