Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο σεμινάριο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου

03-07-2018 Ενημέρωση
Συνολικά 52 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες και στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με κεντρικό σύνθημα  “Η γνώση σώζει ζωές”, το οποίο  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι». Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας Γαλατσίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ).
Στόχος της Διασωστικής Ομάδας ήταν να εκπαιδεύσει τους πολίτες στις βασικές  αρχές παροχής  Α΄ Βοηθειών και της ΚΑΡΠΑ. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής και επέκτασής της σε όλο τον πληθυσμό. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση – δράση  συμμετείχαν πολίτες και από τους γειτονικούς δήμους.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου Πέτρος Βάσιλας δήλωσε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας, τον συγγενή μας ή το φίλο μας, σε περίπτωση που χρειαστεί, έως ότου να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια. Κάτι φαινομενικά απλό, όπως να ασφαλίσουμε το χώρο ή να παρέχουμε τις σωστές πληροφορίες στο ΕΚΑΒ μπορεί να σώσει τη ζωή αυτού που βρίσκεται σε ανάγκη».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση θεωρητικού και πρακτικού περιεχομένου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών. Η πρόληψη, αποδεδειγμένα, σώζει ζωές».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr