Μεγάλη συμμετοχή γυναικών στο πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης της οστεοπόρωσης

18-06-2015 Ενημέρωση

 

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής ολοκληρώθηκε με μία μέρα παράταση το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υγείας από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 10-06-2015 έως και τις 17-06-2015 και είχε σκοπό να ανακαλύψει φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών, οι οποίες –χωρίς να το γνωρίζουν- πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.
 Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου (Γ. Βάσσου 5 & Αγ. Γλυκερίας) όπου εξετάσθηκαν δωρεάν ογδόντα δύο (82) συμμετέχουσες. Από τις ογδόντα δύο συμμετέχουσες, οι τριάντα (30) είχαν ένδειξη για οστεοπενία και οι δέκα (10) ένδειξη οστεοπόρωσης. Όλες οι συμμετέχουσες θα παραπεμφθούν σε ιατρό για περαιτέρω αξιολόγησή τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπισή.

    Ευχαριστούμε θερμά, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν στην επιτυχία του προγράμματος.             

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]