Μεγάλο ενδιαφέρον από τα σχολεία του Γαλατσίου για την έκθεση «2012: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Καμίνι

28-11-2012 Ενημέρωση
Οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του Γαλατσίου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαλατσίου για συμμετοχή στη διαδραστική έκθεση με θέμα τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του. Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετείχαν έξι τμήματα από τις τελευταίες τάξεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου, ένα τμήμα της έκτης τάξης από το 1ο Δημοτικό και ένα τμήμα της πέμπτης τάξης από το 2ο Δημοτικό.
Η κινητή έκθεση – χρονολόγιο, η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του ποιητή, παραχωρήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η οποία φιλοξενεί το αρχείο του ποιητή.
Η έκθεση ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου και συνεχίστηκε έως τις 30 Νοεμβρίου 2012 και απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε μαθητές από 11 έως 14 ετών.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος επισκέφτηκε την έκθεση και ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που γινόταν η παρουσίαση, καθώς τα παιδιά σημείωναν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του ποιητή μέσα από κείμενα και φωτογραφίες που υπήρχαν στη βιβλιοθήκη και με τη βοήθεια της υπεύθυνης διοργάνωσης της έκθεσης και βιβλιοθηκονόμου, Ευαγγελίας Μυλωνά, καθώς και της βιβλιοθηκονόμου Αθηνάς Μπάρδα  παρουσίαζαν με χρονολογική σειρά τη ζωή του ποιητή στους συμμαθητές τους. Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη μοναδική βιωματική εμπειρία που έζησαν, ενώ δεν έλειψε το ενδιαφέρον για δανεισμό βιβλίων του ποιητή.
 «Έχω τρεις κόσμους. Μια θάλασσα, έναν ουρανό και έναν πράσινο κήπο: τα      μάτια σου… Θα μπορούσα αν τους διάβαινα και τους τρεις να σας έλεγα που φτάνει ο καθένας τους. Η θάλσσα, ξέρω. Ο ουρανός, υποψιάζομαι. Για τον πράσινο κήπο μου, μη με ρωτήσετε»   
«Κι όταν εγώ δεν θα έχω σώμα να έρχομαι πλέον εδώ, θα συνεχίσεις εσύ ακόμη, ακόμη και ακόμη, να ακούγεσαι, θάλασσα»

Νικηφόρος  Βρεττάκος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr