Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Βυζαντινή Συναυλία στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης

07-04-2015 Ενημέρωση
Πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 για να συμμετέχει στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Βυζαντινής Συναυλίας με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
 
H χορωδία με τους 30 ψάλτες από το Εργαστήρι Ψαλτικής, οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παϊβανά απέδωσαν μαγευτικά, ως μια φωνή, τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας ενθουσίασε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους ακούσει.
 
Τη Βυζαντινή συναυλία πραγματοποίησε για άλλη μια φορά το τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο της προβολής και διάδοσης της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής, αλλά και της ανάδειξης των μοναδικών και ανεπανάληπτων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος.
 
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τον κόσμο στη φιλόξενη ενορία και στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και ευχαρίστησε το Εργαστήρι Ψαλτικής και ειδικότερα τον κ. Παϊβανά για την πραγματοποίηση της Βυζαντινής συναυλίας, ενώ ευχήθηκε σε όλους μέσα από τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος να βιώσουν μια πιο ουσιαστική και πνευματική προσέγγιση των Παθών του Ιησού Χριστού.
 
O εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός προέτρεψε το κοινό να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να μπορέσουν να βιώσουν αληθινά το νόημά της και συνεχάρη τους ψάλτες και τον κ. Παϊβανά για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Γαρεφαλάκης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης σχολίασε τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr