Μέσα σε μια μέρα καθάρισαν όλοι οι λόφοι στο Γαλάτσι από τα σκουπίδια στο πλαίσιο της εθελοντικής καμπάνιας LET’S DO IT GREECE

04-05-2012 Ενημέρωση

Εθελοντές, σύλλογοι, φορείς

και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου

έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα πιο καθαρό Γαλάτσι

 

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου, εθελοντές, σύλλογοι, φορείς και σχολεία, την Κυριακή 29 Απριλίου, πέτυχαν το στόχο της μεγαλύτερης εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece» και κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να συγκεντρώσουν, μέσα σε μια μέρα, 110 σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα, καθαρίζοντας όλους τους λόφους της πόλης μας. Κοινός σκοπός όλων όσοι συμμετείχαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή ήταν να προσφέρουν και να φροντίσουν το περιβάλλον.

Η εθελοντική αυτή δράση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου και της διεθνούς οργάνωσης «Let’s do it», που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είχε σκοπό την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των πολιτών και την ενεργοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων (συλλόγων, φορέων, σχολείων κλπ.). Κρίνοντας από τη συμμετοχή εθελοντών στο Γαλάτσι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε και πέρασε το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατάμε την πόλη μας καθαρή.

           Θερμό παρόν έδωσαν η Εθελοντική Ομάδα Πρασίνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γαλατσίου, καθώς και οι εξής σύλλογοι: Θεσσαλών, Ρουμελιωτών, Ηπειρωτών, Κρητών, Επτανησίων, Πελοποννησίων, Αγ. Σπυρίδωνος, Πανόραμα Γαλατσίου, Άνω Γαλάτσι, Λόφος του Παιδιού, Ναξιακοί Σύλλογοι, Αθλητικός Σύλλογος Οδυσσέας, Δράση για την Κοινωνία και τον Πολιτισμό και Γείτονες, που συνέβαλαν στον καθαρισμό των λόφων Κόκκου, Παιδιού, Ελικώνος, Αγ. Σπυρίδωνος, λατομείου Λεβεντάκη και περιφερειακού Πρωτοπαπαδάκη.
 
        
         Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κα. Χριστίνα Μπούρα, δήλωσε ότι: «η άψογη συνεργασία και ανταπόκριση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου, των εθελοντών, των συλλόγων και των φορέων του Γαλατσίου οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς που έβαλαν το περιβάλλον και την καθαριότητα της πόλης μας πάνω απ’ όλα. Πιστεύω ότι το περιβάλλον αξίζει το σεβασμό μας και η καθαριότητα αποτελεί στοιχείο πολιτισμού και στον τομέα αυτό η συγκεκριμένη δράση της 29ης Απριλίου πέτυχε το σκοπό της».

      Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία ήταν παρούσα σε κάθε ένα από τα έξι σημεία όπου πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού, είπε επίσης ότι: «πλέον όλοι οι χώροι που επελέγησαν είναι έτοιμοι και καθαροί να υποδεχτούν τον κόσμο για ξέγνοιαστους καλοκαιρινούς περιπάτους. Οι εθελοντικές δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν και στο μέλλον για να διατηρηθούν όλοι αυτοί οι χώροι καθαροί, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει τη βόλτα του στους χώρους αναψυχής του δήμου μας». 

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]