Μεταφυτεύσεις δέντρων λόγω εργασιών της Γραμμής 4 του μετρό στο Γαλάτσι

23-02-2022 Ενημέρωση

Στη μεταφύτευση των δέντρων, που βρίσκονται στους χώρους υπό κατάληψη από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, λόγω των εργασιών για τη δημιουργία της Γραμμής 4 του Μετρό που θα ξεκινάει από το Γαλάτσι, προχωράει σταδιακά ο Δήμος Γαλατσίου, καθώς επίσης και στην αγορά και φύτευση επιπλέον 700 δέντρων περίπου, σε κεντρικά σημεία της πόλης και στο Άλσος Βεΐκου.

Ειδικότερα, με την επίβλεψη και φροντίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου απομακρύνθηκαν συνολικά 151 δέντρα από τους χώρους κατάληψης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, εκ των οποίων τα 129, ποσοστό 85% επί του συνόλου, θα μεταφυτευτούν σε πλατείες, νησίδες και παρτέρια της πόλη μας. Από τα υπόλοιπα, 22 κόπηκαν επειδή δεν μπορούσαν να μεταφυτευθούν, και στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα μετά το τέλος των εργασιών.

Οι εργασίες κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης, καθώς ήδη ξεκίνησε η εργοστασιακή κατάληψη, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν σημαντικά στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ζωής των πολιτών, με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι όσα δέντρα βγουν από τη θέση τους θα μεταφυτευτούν, ενώ για όσα δεν είναι δυνατή η μεταφύτευση ή έχουν καταστραφεί θα προβλέπεται ρητά η αντικατάσταση τους. «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το πράσινο στο Γαλάτσι μας και με αφορμή τις εργασίες της Γραμμής 4 του μετρό στην πόλη μας θα προχωρήσουμε και σε νέες δενδροφυτεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σπύρος Αργυρός τόνισε ότι τα δέντρα που απομακρύνθηκαν, τα οποία ήταν κατά κύριο λόγο ακακίες, χαρουπιές, νεραντζιές κ.α., από τους υπό κατασκευή σταθμούς «ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ», «ΓΑΛΑΤΣΙ» και «ΕΛΙΚΩΝΟΣ»,  θα μεταφυτευτούν εκεί όπου χρειάζεται και υπάρχει έλλειψη.

μεταφυτεύσεις λόγω εργασιών Γραμμής 4 του μετρό
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr