Μια αναφορά στην έναρξη και λειτουργία του Γραφείου Ισότητας των Φύλων στο Δήμο Γαλατσίου με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

25-11-2016 Ενημέρωση

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών – 25η Νοεμβρίου υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Γαλατσίου λειτουργεί το Γραφείο Ισότητας των Φύλων.

Ειδικότερα, το Γραφείο Ισότητας των Φύλων ξεκίνησε την λειτουργία του υπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες στις 7/11/2011. Στις 22/2/2012 συγκροτήθηκε και αποφασίστηκε η λειτουργία του τομέα Ισότητας των φύλων στο Δήμο Γαλατσίου και από το 2015, με την νέα τροποποίηση του Εσωτερικού Οργανισμού της Υπηρεσίας λειτουργεί ως οργανική μονάδα το «Γραφείο Ισότητας των Φύλων» στο τμήμα Ψυχοκοινωνικής στήριξης και ανάπτυξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

Κάθε χρόνο εκπονείται το ετήσιο σχέδιο δράσης του Δήμου καθώς επίσης καταρτίζεται ο προϋπολογισμός στον οποίο υπάρχει κωδικός για ανάπτυξη προγραμμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής συνεδρίασαν για πρώτη φορά στις 28/6/2012 με στόχο τη συγκρότηση της επιτροπής σε σώμα και την κατάρτιση σχεδίου δράσης, έκτοτε συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σήμερα η επιτροπή απαρτίζεται από τους:

1) Δημοτικούς Συμβούλους: Ζήκου Αγγελική-Μαρία (πρόεδρο της επιτροπής και Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ), Ελευθερίου Μάνο, Μανδηλαρά Μαργαρίτα, Κιτσίνη Γεωργία,

2)τους δημοτικούς υπαλλήλους : Γκόγκου Μαρία(Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας), Πανδρούλα Γεωργία (Δημοτική Υπάλληλο-Δημοσιογράφο), την  Χριστοθανοπούλου Σταυρούλα (Νομικό) και τους πολίτες Σιλβέστρου Ελπίδα, Μανδηλαρά Σοφία, Κιτσοτόλη Άννα, Καρατζαφέρη Πηνελόπη.

Στόχος του Γραφείου Ισότητας των Φύλων δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε αντίστοιχα θέματα αλλά και η υποδοχή ανδρών και γυναικών που υπόκεινται διαχωρισμό λόγω φύλου.

Το Γραφείο Ισότητας των Φύλων λειτουργεί εντός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου (Γ.Βάσσου 5) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-15:00.

                               

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr