«Μια Κυριακή του Απρίλη» στο Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου

09-04-2013 Ενημέρωση


Η διαδραστική παιδική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζέη, παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Μικρές ιστορίες» στο Β’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Γαλατσίου, μετά από πρωτοβουλία της παιδαγωγού και υπεύθυνης του παιδικού Πιπίνας Κουνέλη.

Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν σε τέτοιο βαθμό που ήθελαν συνέχεια να αγγίζουν τους ηθοποιούς και να συζητάνε μαζί τους. Επίσης, όλα τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση, καθώς βίωναν έντονα κάθε στιγμή νιώθοντας ότι η ιστορία είχε άμεση σχέση με τις δικές τους επιθυμίες και πιθανότατα και τις δικές τους Κυριακές.

Στην παιδική αυτή παράσταση, στην οποία παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Χριστόπουλος και Τάμη Ρόρη και τη διασκευή και σκηνοθεσία έχει κάνει η Κατερίνα Ανωγιαννάκη, η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από ένα παιδί, τον Μάνο, που θέλει, μια Κυριακή του Απρίλη, να περάσει την ημέρα του ανέμελα παίζοντας μπάλα στο παρκάκι της γειτονιάς του. Ωστόσο η οικογένειά του έχει άλλα σχέδια για εκείνη την ημέρα. Άραγε θα καταφέρει ο Μάνος να πραγματοποιήσει όλα όσα έχει φανταστεί; Μια διαδραστική και ξεκαρδιστική – ακόμη και για ενήλικες που νιώθουν παιδιά- παράσταση που αναφέρεται στις επιθυμίες των παιδιών, οι οποίες μερικές φορές δεν ταιριάζουν με αυτά που έχουν σχεδιάσει οι ενήλικες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr