«Μικροί γεωργοί» στους Β’ και Ζ’ δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

17-10-2012 Ενημέρωση


Σε επαφή με την ελληνική γεωργική παράδοση του τρύγου ήρθαν τα παιδιά των Β’ και Ζ’ παιδικών σταθμών του δήμου Γαλατσίου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος «Μικροί γεωργοί στην πόλη» το οποίο υλοποιεί ο υπεύθυνος διεξαγωγής του Γιώργος Ρόκκας.


Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα με το σύνθημα «Παρ’ την τσάπα σου και μπρος» απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και σκοπός του είναι η γνωριμία τους με τις λειτουργίες της φύσης, η απόκτηση σχετικών βιωμάτων και εμπειριών καθώς και η αφύπνιση και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.


Οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις εθιμοτυπικές διαδικασίες του τρύγου, να διασκεδάσουν τραγουδώντας «Πατάμε τα σταφύλια βγαίνει το ζουμί, να πάρουμε το μούστο να γίνει το κρασί», να αξιοποιήσουν το προϊόν της δουλειάς τους και να μας κεράσουν μουστοκούλουρα παραγωγής τους! Επίσης ο κύριος Ρόκκας, δάσκαλος και γεωργός ο ίδιος, φρόντισε την εξοικείωση τους με παράγωγα του σταφυλιού όπως η σταφίδα και το σταφιδόψωμο.

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγύης Μαρία Αλιμπέρτη δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την αποδοχή και την έκβαση αυτής της δημιουργικής και απελευθερωτικής – όπως φάνηκε- δράσης με κύριους αποδέκτες τα παιδιά της πόλης και επισήμανε πως απώτερος στόχος είναι η υιοθέτηση και καθιέρωσή της δράσης αυτής σε ετήσια βάση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας, ενώ ευχαρίστησε τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών κ. Κική Γκισούρη και Πιπίνα Κουνέλη για την εξαιρετική τους συνεργασία που είχε σαν αποτέλεσμα την επιτυχία αυτού του εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος «Μικροί γεωργοί στην πόλη».

  

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr