Νέα μήνυση κατέθεσε ο Δήμος Γαλατσίου για τους βανδαλισμούς των δένδρων

02-12-2020 Ενημέρωση

Δεύτερη μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αυτή τη φορά από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιώργο Αμοργιανό, καθώς συνεχίζεται το παράνομο κόψιμο δένδρων (νεραντζιές) από αγνώστους με τσεκούρι ή αλυσοπρίονο.

Η πρώτη μήνυση είχε κατατεθεί από τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, πριν από μια εβδομάδα και σε συνέχεια ενημέρωσης από τους κατοίκους της περιοχής με τηλεφωνήματα στο Γραφείο Δημάρχου για το παράνομο κόψιμο δέντρων επί της οδού Καραϊσκάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Υπηρεσίας Πρασίνου, μέχρι σήμερα δύο δέντρα καταστράφηκαν στην οδό Καραϊσκάκη 9-11, στις 25 Νοεμβρίου 2020, ένα δέντρο στη Λεωφόρο Γαλατσίου 104, την 1η Δεκεμβρίου 2020 και ένα ακόμη δέντρο στην οδό Νάξου 2.

Υπενθυμίζεται ότι, η φροντίδα των δημοτικών χώρων πρασίνου, η προστασία των δένδρων και η λήψη των κατάλληλων μέτρων αποτελούν αρμοδιότητα της Υπηρεσίας του Δήμου και μόνο. Για κάθε παράνομη ενέργεια ο Δήμος δεσμεύεται να ακολουθεί τη νόμιμη οδό.

Ο Δήμος Γαλατσίου θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην αντικατάσταση των δένδρων που κόπηκαν παράνομα από ασυνείδητους. Ανάλογες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται ώστε να μην επαναλαμβάνονται.

Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων και χρειάζεται την προστασία μας!

 

Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Υπηρεσία πρασίνου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr