Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος «Ιερώνυμος» τέλεσε λειτουργία στο Βυζαντινό Ναό του Αγ. Γεωργίου στην πόλη μας

27-05-2013 Ενημέρωση

Στον πανέμορφο βυζαντινό ναο του Αγ. Γεωργίου, γνωστό ώς Ομορφοκκλησιά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ύστερα απο πρόσκληση του Αρχιμανδρίτη Τίτου Γαρεφαλλάκη προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και υπεύθυνου του Βυζαντινού Ναού της Ομορφοκκλησιάς, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας το πρωινό της Κυριακής 26 Μαίου.

 


Ο κ. Ιερώνυμος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον π. Τίτο και πρώτα απ΄όλα τους πιστούς για την σωστή στάση τους απέναντι στον ιερό ναό και εξέφρασε την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Κατόπιν συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και την ενορία της Αγ. Ειρήνης για τη συμβολή τους στην διατήρηση του Ιστορικού αυτόυ Μνημείου της πόλης και δήλωσε: «αυτούς τους χώρους πρέπει να τους προσέχουμε, είναι οι ρίζες μας, οι μνήμες μας, οι πατέρες μας. Και αυτός ο ναός με την ιστορία του τη μεγάλη, καλό θα είναι να λειτουργείται, γιατί αλειτούργητος ναός είναι μια αμαρτία».

 

 

Ο Πάτερ Τίτος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον παρακάλεσε να δέεται υπέρ της αναπαύσεως των μακαρίων και και ανακαινιστών του Ιερού Ναού, ενώ ευχήθηκε η σημερινή του παρουσία “να σηματοδοτήσει ξανά και πάλι το άναμα της ακοίμητης κανδήλας αυτού του ιστορικού Ναού της Ομορφοκκλησιάς”.

 

Το παρόν στον όμορφο βυζαντινό ναό της Ομορφοκκλησιάς έδωσαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr