Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ συμμετείχε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

20-10-2021 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) Γιώργος Μαρκόπουλος συμμετείχε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής – ΠΕΔΑ τοποθετήθηκε σε καίρια ζητήματα που αφορούν τους Δήμους της Αττικής, καθώς το ετήσιο τακτικό συνέδριο με τον ισχυρό αυτοδιοικητικό του χαρακτήρα δημιούργησε γόνιμο έδαφος στον διάλογο μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Κάθε Δήμος έχει δικά του χαρακτηριστικά, δικά του προβλήματα. Κάποια είναι κοινά με άλλους Δήμους, αλλά και κάποια άλλα είναι μοναδικά. Ιδίως σε αυτά τα μοναδικά προβλήματα, τα οποία είναι ζητήματα μιας και μοναδικής Τοπικής Αρχής ανάμεσα στις άλλες 332, καλούμαστε όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι. Να βοηθάμε αν μπορούμε τον συνάδελφο, να φεύγουμε μακριά από τις ταμπέλες και να μην βάζουμε κάτω από το “χαλάκι” τα προβλήματα του άλλου, επειδή απλώς έτυχε να μην είναι δικά μας. Έχω μάθει στην ζωή μου πως όταν κάτι χτυπήσει την πόρτα του διπλανού, μπορεί να έρθει η ώρα που θα χτυπήσει και την δική μου…Το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας, μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Όλων μας. Κι αυτό προσπαθώ και ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, να κάνω. Σκοπός όλων εμάς που έχουμε μια θέση ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε, να συναποφασίζουμε, να δημιουργούμε διαρκώς νέο διεκδικητικό πλαίσιο, να βάζουμε στόχους και οργανωμένα και συντεταγμένα να δουλεύουμε για την επιτυχία τους».

 

Δήμαρχος Γαλατσίου, ετήσιο συνέδριο ΚΕΔΕ, πρόεδρος ΠΕΔΑ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr