Ο Δήμαρχος Γαλατσίου υποδέχτηκε μαθητές από έξι ευρωπαϊκές χώρες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι»

03-02-2017 Ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας υποδέχτηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου 25 καθηγητές και μαθητές από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία), οι οποίοι επισκέφτηκαν το Γαλάτσι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο εκπονεί το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και φωτογραφιών και ενημέρωση για την ιστορία του Πολιτιστικού Κέντρου.
Το πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο έχει τίτλο: «Sharing our treasures for a better future», το έχουν αναλάβει ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, κ. Kαρλής Κωνσταντίνος, ο Μαθηματικός κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος και η φιλόλογος, κα. Γαβαλά Ειρήνη. Οι καθηγητές ενημέρωσαν τους φιλοξενούμενους για την ασβεστοκάμινο και την πορεία της μέσα στο χρόνο και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στην Αγία Ειρήνη, ως νεότερο δείγμα αρχιτεκτονικής του Γαλατσίου, έπειτα στο βυζαντινό κόσμημα της πόλης την Ομορφοκκλησιά και τέλος στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ).
«Είναι ευχάριστο να δίνεται η ευκαιρία σε νέους της Ευρώπης μέσα από σχολικά προγράμματα να γνωρίσουν άλλες πόλεις και κουλτούρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που 25 μαθητές και καθηγητές από άλλες χώρες της Ευρώπης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πόλη μας, το Γαλάτσι, τα μνημεία του και τις όμορφες γειτονιές του», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου.
           
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr