Ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει την 7η Λαμπαδηδρομία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

04-09-2009 Ενημέρωση

 

Ο Δήμος Γαλατσίου διοργανώνει την 7η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στην πλατεία Λιναρά, όπου ο Δήμος Γαλατσίου θα
παραλάβει από το Δήμο Αλίμου τη φλόγα της 7ης Λαμπαδηδρομίας για την Αιμοδοσία.

Η 7η Λαμπαδηδρομία γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος Κοινωνική Αλληλεγγύη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου.
Μετά την ανάληψη της φλόγας εθελοντές που θα φορούν μπλουζάκια της Αιμοδοσίας, προσφορά του Δήμου μας, θα περιφέρουν τη φλόγα στους δρόμους της πόλης μας ακολουθώντας χαρτογραφημένη διαδρομή, κάνοντας στάσεις σε κεντρικά σημεία, παραδίδοντας τη φλόγα χέρι με χέρι, ο ένας στον άλλον, με τελικό προορισμό για την Τελετή Λήξης την πλατεία Μανδηλαρά (οδό Σκύρου και Λεωφόρο Βεΐκου).
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, μαζί με τους εθελοντές, μετά το τέλος της διαδρομής και σε μία σεμνή τελετή (στην πλατεία Μανδηλαρά), θα παραλάβει τη φλόγα της Αγάπης και ανάβοντας το βωμό της Λαμπαδηδρομίας θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. Θα ακολουθήσει μικρή γιορτή όπου θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά ενώ η φιλαρμονική του Δήμου θα παίξει μελωδίες για τον κόσμο.

Ο Δήμος μας φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη φλόγα της αγάπης, στην 7η Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος σε μια προσπάθεια διάδοσης του πνεύματος του εθελοντισμού σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα όπως είναι η προσφορά αίματος. Η παράδοση της φλόγας στο Δήμο Αμαρουσίου θα γίνει την επόμενη ημέρα 29 Σεπτεμβρίου 2009.

«Γαλατσιώτη κάθε ηλικίας, έλα μαζί μας στους δρόμους της πόλης μας.
Όλοι μαζί, περπατάμε ή τρέχουμε, συνοδεύουμε τη φλόγα της αγάπης στους δρόμους της πόλης μας. Γίνε και εσύ λαμπαδηδρόμος της Αγάπης».

Υπεύθυνη διοργάνωσης στην Αττική: κ.. Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη
Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος του
Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος Κοινωνική Αλληλεγγύη

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 210 2143416 & 6945554988
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr