Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά με σταθερά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό

11-08-2021 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά με σταθερά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς αλλάζει και δημιουργεί σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, όπως την ασύρματη δικτύωση στο κτήριο του Δημαρχείου, στα δύο ΚΕΠ, στο αμαξοστάσιο, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) και στο Άλσος Βεΐκου «Βασίλης Παπαδιονυσίου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ασύρματη δικτύωση σε όλες τις παραπάνω δομές υλοποιήθηκε με το ίδιο κόστος που είχε αρχικά προδιαγραφεί για την αντικατάσταση και μόνο της καλωδιακής δικτύωσης στο κεντρικό κτήριο του Δήμου.

Στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προχώρησε στην υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια μηχανημάτων δικτυακού εξοπλισμού με εγκατάσταση, διασύνδεση και παραμετροποίηση», με συνολική δαπάνη 65.390,79€, ζητώντας προηγμένα ασύρματα συστήματα.

Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν τα εξής:

Στο Κεντρικό Κτήριο του Δήμου

Στα ΚΕΠ (μη διαθέσιμο wifi spot επί του παρόντος)

Στο Αμαξοστάσιο

Στο ΠΑΛΑΙ, στα σημεία : Στέκια – Γυμναστήριο γυναικών – Αρένα – κερκίδες γηπέδου.

Στο ΑΛΣΟΣ, στα σημεία :  Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – Ανοιχτό Γηπέδου ποδοσφαίρου – Τένις – Παιδική Χαρά – Κολυμβητήριο .

 

Επισημαίνεται ότι καταφέραμε με έναν εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό, ο οποίος προοριζόταν για παλαιού τύπου καλωδίωση, να υπερκαλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου και να δώσουμε σε κομβικά σημεία, ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες, θέτοντας τις βάσεις για ένα ευέλικτο και σύγχρονο περιβάλλον που θα οδηγήσει τον δήμο σταδιακά στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα νέα σημεία δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία βρίσκονται από το 2020 σε δημόσιους χώρους και συγκεκριμένα στις εξής πλατείες:

 – Μανώλη Γλέζου (Ελευθερίας)

 – Βασίλη Ζαφειράκη (Ανδριτσαίνης)

 – Νικηφόρου Μανδηλαρά

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου, καθώς με χαμηλό κόστος επετεύχθη ακόμη ένα βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Ειδικότερα τόνισε ότι : «Η  αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχονται μέσω της  ψηφιακής τεχνολογίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτή».

 

wifi spots galatsi, ψηφιακός μετασχηματισμός
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr