Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της Π.Ε.Δ.Α. με 4ωρο κλείσιμο του Δήμου στις 27 Μαρτίου

26-03-2012 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της Π.Ε.Δ.Α.

για τις συνεχείς περικοπές δαπανών και την απαξίωση των λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για τις συνεχείς περικοπές δαπανών και την απαξίωση των λειτουργιών της, με τετράωρο κλείσιμο του Δήμου στις 27 Μαρτίου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Σημειώνεται ότι η Συνέλευση των Δημάρχων Αττικής, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. συνεδρίασε στις 20 Μαρτίου 2012 με θέμα τα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και ανέδειξε τα εξής βασικά σημεία:

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το μεγαλύτερο από κάθε τομέα του δημοσίου μερίδιο συμμετοχής στη μείωση δαπανών μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου. ηΗΗ συνολική χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό από 5 δις το 2009 μειώνεται σε λιγότερο από 2,5 δις το 2012!

Αυτό συμβαίνει ενώ οι Δήμοι έχουν επιφορτιστεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες υπηρεσίες και λειτουργίες κρίσιμες για την καθημερινότητα των δημοτών, από την καθαριότητα μέχρι τα τεχνικά συνεργεία και από τα ΚΑΠΗ μέχρι τη συντήρηση των σχολείων.

Επίσης, η Αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υλοποιώντας σε κάθε γωνιά της χώρας προγράμματα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Η κατάσταση διαμορφώνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μετά το πάγωμα των προσλήψεων και τη μεγάλη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.

Όμως, παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές δεσμεύσεις, με έκπληξη και αγανάκτηση οι Δήμαρχοι είδαν πριν λίγες μέρες την κρατική χρηματοδότηση για το μήνα Φεβρουάριο να είναι μειωμένη κατά ένα επιπλέον 15%.

Ενώ την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο αβέβαιη η απόδοση στους Δήμους των 450 εκατομμυρίων Ευρώ που από λάθος σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν συμπεριλήφθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2012.

Είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος οι Δήμοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους, να διακοπεί η λειτουργία των σημαντικών υπηρεσιών που παρέχουν στους δημότες.

Αντιδρώντας στην συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της Αυτοδιοίκησης, η Συνέλευση των Δημάρχων της Αττικής αποφάσισε:

*Την έκδοση ενημερωτικού δελτίου της ΠΕΔΑ που θα διανεμηθεί στους πολίτες από τους Δήμους.

*Να ενημερώσει για τις αποφάσεις των Δημάρχων της Αττικής την ΚΕΔΕ και τις άλλες ΠΕΔ της χώρας.

*Να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων.

*Να γίνει συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

*Να δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΕΔΑ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 13:00.

*Την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 12:00 να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δήμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος , έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τετράωρο κλείσιμο των Δήμων την ίδια μέρα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

*Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ώρα 14:00, νέα Συνέλευση των Δημάρχων της Αττικής.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr