Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στη δενδροφύτευση Κοκκιναρά

27-02-2009 Ενημέρωση

 

Ο Δήμος Γαλατσίου, ως μέλος του ΣΠΑΠ, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη δεδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κοκκιναρά Πεντελικού από το Δήμο Πεντέλης, τον ΣΠΑΠ, τον ΣΚΑΙ και την COSMOTE.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κα. Μαρία Αλιμπέρτη, υπάλληλοι του Δήμου Γαλατσίου, εθελοντές του «Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη», εθελοντές του Συλλόγου Δράση, Γαλατσιώτες εθελοντές και πολλά παιδιά. Σημειώνεται ότι όσοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση εκπαιδεύτηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμος Γαλατσίου έχει ως υποχρέωσή του την περιποίηση και το πότισμα του δενδροφυτεμένου του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως και οι υπόλοιποι 21 Δήμοι του ΣΠΑΠ.

Στην πρώτη δεδροφύτευση φυτεύτηκαν 40.000 χιλιάδες δένδρα, τα οποία πρόκειται να φτάσουν τα 80.000 με την ολοκλήρωση του έργου στην επόμενη δενδροφύτευση τον Φεβρουάριο. Τα δενδρύλλια επιλέχθηκαν βάσει ειδικής μελέτης δασολόγων και υπάρχει μέριμνα για το πότισμα και τη συντήρησή τους, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Βασικός σκοπός της δενδροφύτευσης ήταν η προσπάθεια αποκατάστασης του γεωγραφικού τοπίου της περιοχής, ώστε να διορθωθεί η καταστροφική παρέμβαση από τον ίδιο τον άνθρωπο και να βελτιωθεί το φυσικό περιβάλλον.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr