Ο Δήμος Γαλατσίου έλαβε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Πράσινο και Αστική Ανάπλαση» των Greek Green Awards 2018 στη 2η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC 2018

06-03-2018 Ενημέρωση
Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Πράσινο και Αστική Ανάπλαση» των Greek Green Awards 2018 έλαβε ο Δήμος Γαλατσίου
 
Η συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στη 2η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC 2018 στέφθηκε από μια σημαντική διάκριση για το Γαλάτσι, καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Πράσινο και Αστική Ανάπλαση» των Greek Green Awards 2018, για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του Άλσους Βεϊκου.
 
Τα βραβεία απονεμήθηκαν (στις 2/3/2018) σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Βέλτιστες Πρακτικές Φορέων για το Περιβάλλον και την Αειφορία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το Βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» κα. Μαργαρίτα Μανδηλαρά. Στην τελετή παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κ.ά.
 
Οι 137 – στο σύνολο – προτάσεις που υπεβλήθησαν από ΟΤΑ για τις βέλτιστες πρακτικές και τις δράσεις των φορέων ΟΤΑ στους τομείς του Περιβάλλοντος, των τεχνολογιών αιχμής, της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανακύκλωσης προϊόντων και υλικών και της κυκλικής οικονομίας, αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και βραβεύθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή υψηλού κύρους.
Σημειώνεται ότι το σχετικό βραβείο που έλαβε ο Δήμος για το Άλσος Βείκου είναι αποτέλεσμα της επίπονης καθημερινής εργασίας δεκάδων δημοτικών υπαλλήλων στο Άλσος, αλλά και αποτέλεσμα της 1ης Διαχειριστικής Μελέτης Πάρκου – Άλσους στη χώρα που έλαβε ο Δήμος το 2016, αλλά και της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του Άλσους από το Κράτος στον Δήμο που έγινε το Νοέμβριο του 2015.
 
Ο επόμενος στόχος του Δήμου Γαλατσίου είναι το Άλσος Βείκου να επεκταθεί πέρα από τα σημερινά του όρια και να δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον το Μητροπολιτικό Πάρκο Τουρκοβουνίων, προσφέροντας σε χιλιάδες πολίτες του Γαλατσίου και της Αττικής, έναν ποιοτικό τόπο πρασίνου, χιλιάδων στρεμμάτων, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής όλων μας.     
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr