Ο Δήμος Γαλατσίου ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ

27-02-2013 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου, προχώρησε –από τους πρώτους – στη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τους κινδύνους που θα επιφέρει μια επικείμενη ιδιωτικοποίηση του φορέα ύδρευσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της οποίαςαναπτύχθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το νερό επιβάλλεται να παραμείνει κοινωνικό αγαθό, ασφαλές και φθηνό για όλους.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ : «Πωλείται Ζωή» του δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου smallplanet_ΕΡΤ copyright, διάρκειας 60 λεπτών με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ε.Υ.Δ.Α.Π ενημέρωσαν  για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε μια επικείμενη ιδιωτικοποίηση της, μετατρέποντας το νερό από πολύτιμο αγαθό σε εμπόρευμα για λίγους. Στην κουβέντα παρενέβησαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου του Δήμου Γιάννης Μανιάτης και η επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Αυλωνίτου Ελένη, που με τη σειρά τους τόνισαν την αναγκαιότητα διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του φορέα ύδρευσης.
            Ελπίζοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα ανοίξουν  τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες ενέργειες, οι προσπάθειες  των εκπροσώπων των συλλόγων εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, της πρωτοβουλίας πολιτών για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα με την αρωγή και τη στήριξη του Δήμου Γαλατσίου θα συνεχιστούν με στόχο τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης.


Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]