Ο Δήμος Γαλατσίου υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας»

07-02-2013 Ενημέρωση

To Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τοΕθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Πολυδύναμο σχέδιο κοινωνικών δράσεων άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας». Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης οι οποίες παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές του σχεδίου προς τους ωφελούμενους.

Ο φάκελος αξιολόγησης κατατέθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013. Ως ημερομηνία έναρξης του Σχεδίου Δράσης έχει οριστεί η 1η Ιουνίου 2013 ενώ ημερομηνία λήξης είναι η 31η Μαΐου 2015.

Ωστόσο ειδικότερος στόχος της πράξης είναι η δημιουργία πέντε (5) Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, καθώς και η δημιουργία 21 θέσεων απασχόλησης έμμεσα ωφελούμενων ανέργων νέων έως 30 ετών, μέσω της πρόσληψής τους για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Οι Κοινωνικές Δομές που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι οι εξής:

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο : διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια cd κλπ. είδη.

Δομή παροχής Συσσιτίων : εξασφαλίζει τροφοδοσία γευμάτων σε ωφελούμενα άτομα, πληροί τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, έχει συγκεκριμένη ελάχιστη δυναμικότητα παροχής γευμάτων.

Κοινωνικό φαρμακείο : παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και άλλα προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

Τράπεζα χρόνου : η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται στη συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα της περιοχής παρέμβασης, για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος

Γραφείο Διαμεσολάβησης : παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και συμβάλλει στη διευκόλυνση τους όσον αφορά στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία τους (ΟΑΕΔ, Νοσοκομεία κλπ).

Ο Δήμος Γαλατσίου δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές δομές και μέσα από αυτό το πρόγραμμα σκοπεύει να συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στη βελτίωση των συνθηκών ζωής όσων συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λόγω της δύσκολης εποχής που διανύουμε. Η έγκριση του προγράμματος και η χρηματοδότησή του με το ποσό των 714.000 ευρώ θα δώσει μια νέα πνοή στις κοινωνικές δομές του Δήμου Γαλατσίου και θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας πολλών συνανθρώπων μας.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr