Ο Δήμος Γαλατσίου πρώτος σε συμμετοχές στον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου – «Όλοι μαζί μπορούμε» – Τρέχουμε για καλό σκοπό

23-05-2018 Ενημέρωση

 

Πλήθος δρομέων και πολιτών κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους 22 Δήμων της Αττικής την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του 1ου Αττικού Αγώνα Δρόμου της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» – Τρέχουμε για καλό σκοπό, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, το Γαλάτσι αναδείχθηκε πρώτος Δήμος σε συμμετοχές ανάμεσα στους 22 της Αττικής με 450 δρομείς, μικρούς – μεγάλους, οι οποίοι «χρωμάτισαν» με την παρουσία τους την λεωφόρο Βείκου.

Συμπολίτες μας έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη καθώς η δράση εκτός από το μήνυμα της άθλησης και της υγείας είχε και κοινωνικό σκοπό. Ο κάθε ένας από τους ενήλικες συμμετέχοντες κατέβαλε το ελάχιστο ποσό των 5 ευρώ και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε μετατράπηκε αυτόματα σε τρόφιμα τα οποία θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου.

Ο αγώνας δρόμου 5χλμ. ξεκίνησε στις 9:00 ενώ το δυναμικό βάδην 5χλμ. στις 9:15 με σημείο εκκίνησης το κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ). Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Γαλατσίου συμμετείχαν ΔΩΡΕΑΝ στον αγώνα δρόμου ή το δυναμικό βάδην ενώ οι μαθητές του Δημοτικού έλαβαν μέρος ΔΩΡΕΑΝ στον αγώνα δρόμου παίδων 1χλμ ο οποίος ξεκίνησε στις 9:30 στον εξωτερικό χώρο (περιμετρικά) του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ).

Συμπολίτες μας που δεν μετείχαν στον αγώνα πρόσφεραν τρόφιμα στα περίπτερα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο της γραμματείας στο ΠΑΛΑΙ αλλά και στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Βεΐκου 4 και Φιγαλείας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού (21 Μαΐου) τέσσερις μπάντες «έντυσαν» με τη μουσική τους αυτή την ξεχωριστή κοινωνική δράση.  Ιαπωνικά κρουστά «σφύριξαν» την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα, ροκ μουσική στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Ηνιόχου, παραδοσιακά ακούσματα ξεσήκωσαν τους συμμετέχοντες στην συμβολή Βεΐκου και Ήρας ενώ η μπάντα με τη λαϊκή- ρεμπέτικη μουσική βρισκόταν λίγο πριν το τέλος στην πλατεία Μανδηλαρά.

 

Οι νικητές στον αγώνα δρόμου ήταν:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΔΗΝ

ΑΝΤΡΕΣ ΒΑΔΗΝ

1ος   ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΒΑΡΗΣ (3031)

2ος   ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΠΑΠΠΑΣ (3013)

3ος   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ (3030)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΑΔΗΝ

1ες   ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (3032) & ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΣΕΖΜΑ (με πράσινο αριθμό)

2η    ΝΙΚΗ ΣΙΓΑΛΑ (3017)

3η    ΣΟΦΙΑ ΛΙΩΝΗ (3015)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΟΡΙΑ 1χλμ

1ος   ΡΑΦΑΗΛ ΔΗΜΑΣ(1047)

2ος   ΡΟΥΠΟΥΛΑΣ ΙΑΣΟΝ (1055)

3ος   ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΣ (1025)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1χλμ

1η    ΒΛΑΧΟΥ ΜΑΡΙΑ (1028)

2η    ΡΟΥΠΟΥΛΑ ΚΑΛΗ (1051)

3η    ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (1024)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

ΕΦΗΒΟΙ

1ος    ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ(270)

2ος    ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΙΝΟΣ (279)

3ος    ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (271)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1η    ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

2η    ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥΓΓΟΥ

3η    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΥ 5ΧΛΜ

ΑΝΤΡΕΣ

1ος          ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ

2ος          ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΛΑΖΙΚΗΣ

3ος          ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η            ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΒΕΡΣΗ

2η            ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

3η            ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑΝΟΥΡΗ

 

 

Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου μας, των υπαλλήλων της Καθαριότητας, την Ομάδα Εθελοντών αλλά και των Εθελοντών φωτογράφων τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Επίσης ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία τις μπανάνες Dolle και τα μεταλλικά νερά «Δίρφυς».

 

Οι Δήμοι που συμμετείχαν:

Εκτός από τον Δήμο Γαλατσίου στη δράση συμμετείχαν οι δήμοι: Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αλίμου, Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γλυφάδας, Διονύσου, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κρωπίας, Μεγάρων, Μοσχάτου –Ταύρου, Ν. Ηρακλείου, Νίκαιας –Ρέντη, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παπάγου -Χολαργού, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτα –Αρτέμιδας, Ύδρα.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr