Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟ 2017 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, «ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ MELLON», ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

21-11-2016 Ενημέρωση
Στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας εισέρχεται και ο Δήμος Γαλατσίου με την ένταξή του τον Ιανουάριο του 2017 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon», δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Knowl, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και τις νέες στην Ελλάδα.
Ειδικότερα ο Δήμος Γαλατσίου θα είναι ο πρώτος αστικός δήμος που θα συμμετάσχει στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε ανέργους και τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ήδη μέσα σε έναν μόλις χρόνο, ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» έχει ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες 1.500 πολιτών της Αττικής μέσω 18 Πολυθεματικών Σεμιναρίων Δεξιοτήτων που έχουν διεξαχθεί και έχει προσφέρει 850 διδακτικές ώρες μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων, υλοποιώντας με απόλυτη επιτυχία δύο εντατικούς κύκλους επιτάχυνσης δεξιοτήτων για ανέργους, στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου. 
Στην παρούσα φάση ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» υλοποιεί τον 3ο εντατικό κύκλο στο Δήμο Μαρκοπούλου και θα συνεχίσει τη δράση του το 2017 σε ακόμα τέσσερις Δήμους της Αττικής, ξεκινώντας τη νέα χρονιά από το Δήμο Γαλατσίου.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ο Δήμος Γαλατσίου χαιρετίζει ένθερμα τη δωρεά της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl» και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων συμπολιτών μας. Σε μια αστική περιοχή, όπου η μεσαία τάξη επιβαρύνεται και πλήττεται από τη χρόνια κρίση, και με την κοινωνική συνοχή να υπονομεύεται, αφήνοντας ανθρώπους στο φόβο και δυστυχώς στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη και ουσιαστική για πολλούς συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό, κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, μας έχει αρωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon στο Δήμο μας και ευχαριστούμε τους φορείς και τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των ωφελούμενων».
Ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης (Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ knowl) δήλωσε: «Ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon» αναδεικνύει την ενεργοποίηση και σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Πρόκειται για ένα πρότυπο μοντέλο εθελοντισμού που στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά καταξιωμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με δομικά συστατικά της επιτυχίας του εγχειρήματος την κοινωνική ενσυναίσθηση, τη διάχυση συλλογικής γνώσης, τον επαγγελματισμό και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών -αποκλειστικά- υψηλής ποιότητας ως νοοτροπία και modus operandi για να βγούμε από την κρίση».
Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση σύντομα στην οποία θα αναφέρονται  αναλυτικά στοιχεία και λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος στο Δήμο Γαλατσίου.
 
Δείτε επίσης σχετικό ρεπορτάζ στο ακόλουθο link:
http://www.kathimerini.gr/884217/article/epikairothta/ellada/dwrea-toy-idrymatos-stayros-niarxos-gia-thn-katapolemhsh-ths-anergias
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr