Ο Γ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Μουσείο Πειραμάτων

15-11-2016 Ενημέρωση

Οι μαθητές του Γ’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού είχαν την πρώτη επαφή τους με τους νόμους της Φυσικής με την επίσκεψή τους, μαζί με τις παιδαγωγούς, στο Μουσείο Πειραμάτων στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Εκεί είδαν ένα παραμύθι που τους έβαλε στο μαγικό κόσμο της επιστήμης. Το παραμύθι αυτό που παρακολούθησαν οι μικροί μας φίλοι είχε ως εξής: η μάγισσα Ξερόλα, κάνει πως τα ξέρει όλα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου γνώσεις! Όμως, αντί να πάει στο σχολείο, προτιμά να κλέψει τις γνώσεις των παιδιών, για να μην κουραστεί καθόλου! Τότε, τρεις νεράιδες μαζί με τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση! Η Μπία Βιολογία, η Φίφη Φυσική και η Ντία Χημεία βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν φίλτρα και να περάσουν διάφορες δοκιμασίες με αληθινά πειράματα. Εάν όλοι οι γρίφοι λυθούν, θα καταφέρουν τα παιδιά να πάρουν πίσω τις γνώσεις τους; Θα καταφέρουν να διώξουν τη μάγισσα Ξερόλα από το αγαπημένο τους σχολείο; Έγιναν όλοι μέρος του παραμυθιού και στο τέλος έφτιαξαν το δικό τους  βιβλιαράκι!

Επίσης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το νερό και να δουν στο μικροσκόπιο το χέρι τους και συγκεκριμένα το δέρμα τους σε μεγέθυνση.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr