Ο κόσμος «αγκάλιασε» το αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη, στο Καμίνι

13-11-2014 Ενημέρωση
Μια ξεχωριστή βραδιά – αφιέρωμα στον ποιητή των φτωχών και των αδικημένων, Τάσο Λειβαδίτη πραγματοποίησαν με επιτυχία η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου μαζί με την Ομάδα Φίλων Τέχνης Γαλατσίου, στις 10 Νοεμβρίου 2014, στον Πολιτιστικό Χώρο ¨ΚΑΜΙΝΙ¨, εμπνέοντας και προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα.
          Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Μαρκόπουλος Γεώργιος, ο οποίος τόνισε ότι: «Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το ξεκίνημα, αλλά και για τον ποιητικό κύκλο που θα επακολουθήσει, γιατί θέλω ειλικρινά το ΚΑΜΙΝΙ να γίνει ένα πραγματικό Πνευματικό Κέντρο που θα προσδώσει στην πόλη μας ό,τι δεν καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Να προσφέρει «πνευματική τροφή» σε όλους εμάς, αλλά και σε όσους άλλους από τους συμπολίτες μας την έχουν ανάγκη».
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ανακοίνωσε επίσης ότι: «Σε όλο τον πλανήτη, την ώρα που κάποιοι άλλοι θα ανάβουν τα λαμπιόνια στα έλατα και θα τοποθετούν το πιο ωραίο στολίδι στις κορυφές τους, εμείς για πρώτη φορά από τη δημιουργία του – εδώ και ογδόντα χρόνια, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε το ΚΑΜΙΝΙ μας με ένα μεγάλο αστέρι στο πιο ψηλό σημείο του, ένα αστέρι που θα φαίνεται από παντού, αλλά και που θα μας οδηγεί τα επόμενα χρόνια στο να αναδείξουμε τους χώρους που βρισκόμαστε, σε μια μικρή πολιτιστική και πνευματική Βηθλεέμ», ενώ ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του με ένα στίχο του τιμώμενου ποιητή :
«Και να που φτάσαμε εδώ, χωρίς αποσκευές… 
μα μ’ ένα τόσο ωραίο φεγγάρι.
Κι εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο…».
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών: κ. Παυλόπουλος Δημήτριος, Ιστορικός Τέχνης Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κουβαράς Ιωάννης, Φιλόλογος – Ποιητής- Κριτικός, κ. Βάγιας Γιάννης, Δικηγόρος – φίλος του Ποιητή, κ. Κουβέλης Κώστας, Ποιητής, οι οποίες πλαισιώνονταν αρμονικά από τις απαγγελίες ποιητικών αποσπασμάτων από τον κ. Ελευθερίου Μάνο και την κα. Μαργέλη Κοραλία.
Το αφιέρωμα πλαισιώθηκε στο σύνολο του μουσικά από την ορχήστρα «Αλέξανδρου Κουβέλη», η οποία παρουσίασε Μελοποιημένα Τραγούδια και Στίχους του Ποιητή.
            Οι βραδιές ποίησης, οι οποίες εγκαινιάστηκαν με το αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη, θα συνεχιστούν το 2015 με αφιερώματα στους ποιητές Κωστή Παλαμά, Κώστα Καρυωτάκη, Γιώργο Σεφέρη, Ανδρέα Εμπειρίκο, Τάκη Σινόπουλο, Κωνσταντίνο Καβάφη και Ιάκωβο Καμπανέλλη.
            Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν για τη δημιουργία αυτής της όμορφης εκδήλωσης.
 
«Και μόνο όταν κάποιος μας αγαπήσει, ερχόμαστε για λίγο,
κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε κιόλας νεκροί».
Τάσος Λειβαδίτης
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr