«Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών»: μια εκπληκτική εκδήλωση για όλες τις αισθήσεις

09-04-2019 Ενημέρωση

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» για να παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους την εκδήλωση: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων και πραγματικά το πέτυχε, καθώς εκτός από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, υπήρχε:

Οι ομιλητές ενθουσίασαν το κοινό με τη λεπτομερή ανάλυση του θέματός τους, καθώς η κα. Μαριάννα Ιατροπούλου – Θεοχαρίδου, Διδάκτωρ Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνήτρια ανέλυσε διεξοδικά το θέμα της εκδήλωσης «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, Αντώνης Αλιάδης, μίλησε αναλυτικά για την «Πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τέχνη και οικονομία», η κα. Ευγενία Ασημακοπούλου από τις εκδόσεις Βεργίνα έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Περσική Επική Ποίηση» και η Γεωργία Μιχαλοπούλου (Κέντρο Διά Βίου Ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ) αναφέρθηκε στη «δύναμη του Νορούζ, του τραπεζιού της περσικής πρωτοχρονιάς».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Μάνος Ελευθερίου, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου.

Εικαστικό έργο:
“The tent of Darius” or “The queens of Persia at the feet of Alexander”, Charles Le Brun – 1660 (commons.wikimedia.org)

Τμήμα Παιδείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr