«Οι χρυσές σερπαντίνες» του Τριβιζά στον Β’ Δημοτικό Σταθμό

21-02-2019 Ενημέρωση

Στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό πραγματοποιήθηκε διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Οι χρυσές σερπαντίνες» του Ευγένιου Τριβιζά, με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι».

Η παρουσίαση του παραμυθιού έγινε μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια φαντασίας, δημιουργίας και έμπνευσης με μαγικές εικόνες, μυστικές μουσικές και παραμυθένια όνειρα.

Παρέα με την ηρωίδα της ιστορίας, τη Νίτα Κουπουνίτα, «Οι χρυσές σερπαντίνες» μας ταξίδεψαν στη μυριόχρωμη χώρα της Αποκριάς, όπου βασιλεύει ο άρχοντας του καρναβαλιού, Ριξ Μασκαρίξ με τα εκατό μυστικά και τα χίλια γιορταστικά πρόσωπα.

Στόχος του παραμυθιού ήταν να απολαύσουν οι μικροί μαθητές με δεκάδες νέους φίλους – μασκαράδες τα πιο ζωηρά παιχνίδια και τους πιο χοροπηδηχτούς χορούς, αλλά κυρίως τον χορό της χαράς και της ξεγνοιασιάς. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάστηκαν όλοι μαζί για τον χορό των πελώριων ψαλιδιών, το χορό λάμψι-λούμψι, το παιχνίδι των κρυμμένων θησαυρών, το χορό του πλατσουρίσματος, το παιχνίδι Πλάφ – Πλααααφ και άλλα πολλά!

Κι όλα αυτά έγιναν στον Β’ παιδικό σταθμό με τις παιδαγωγούς και παρέα με πιερότους και κολομπίνες, κινέζους και σπανιόλες, κλόουν και φασουλήδες, πιγκουίνους αλλά κυρίως τη Νίτα Κουπουνίτα και τον άρχοντα της αποκριάς Ριξ Μασκαρίξ!

 

 

Παιδικοί σταθμοί
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr