Οι μικροί Γαλατσιώτες μαγείρεψαν απλά υγιεινά και οικονομικά στο Άλσος Βεϊκου

24-05-2011 Ενημέρωση

Οι μικροί Γαλατσιώτες αγκάλιασαν την εκδήλωση του Δήμου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας «Ελάτε να μαγειρέψουμε: Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής» που έγινε το Σάββατο 21 Μαίου, στο άλσος Βεικου, καθώς είχαν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και να μαγειρέψουν υγιεινά. Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών συνοδευόμενων από τους γονείς τους, καθώς υπήρχαν και μικρές ηλικίες, έδωσε μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για τη διατροφή τους.

 Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιος Ηλ. Μπούρας, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της υγιεινής διατροφής για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.

Τα παιδιά, αφού προετοιμάστηκαν σωστά, μαγείρεψαν μόνα τους, κάτω από τις οδηγίες του Chef, Κυριάκου Μελά (Kids Cooking Club). Κατά τη διάρκεια της δράσης έμαθαν τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του ασβεστίου, των φρούτων και των ξηρών καρπών, φτιάχνοντας υγιεινές τάρτες με κρέμα γιαουρτιού.

Παράλληλα, η  διαιτολόγος-διατροφολόγος Δήμητρα Αλεξανδρή τόνισε την σημασία της μαγειρικής στη διατήρηση σωστού σωματικού βάρους και έδωσε πρακτικές οδηγίες στους γονείς σχετικά με τη μαγειρική στο σπίτι, ενθαρρύνοντας τους να μαγειρεύουν και να τρώνε μαζί με τα παιδιά τους.

Επιπλέον, η Υγειονολόγος-Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ, Καλίτσα Νικολάου, έδωσε οδηγίες για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων, τονίζοντας τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα αγοράζουμε, όταν τα συντηρούμε και κυρίως όταν τα μαγειρεύουμε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Ιατρείο Α Βοηθειών, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις Δείκτη Μάζας Σώματος των παιδιών που συμμετείχαν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Τομέα Υπηρεσιών Υγείας και Υγιεινής της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στα πλαίσια του τετραετούς προγράμματος Παιδειατροφή by Epode©, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας.

 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr