Την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει το Κολυμβητήριο στο Άλσος Βεΐκου και αρχές Οκτωβρίου τα Γήπεδα Τένις

08-07-2021 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι, τα έργα στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Άλσους Βεΐκου πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλη Αυγούστου 2021, ενώ τα έργα στα γήπεδα τένις στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, λόγω των παρατάσεων που πήραν οι εργολάβοι, όπως δικαιούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα :

Σημειώνεται ότι, ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση παράδοσης των δύο αυτών έργων, αλλά ο λόγος είναι προφανής σε όλους, καθώς λόγω της πανδημίας υπήρχαν παρόμοιες καθυστερήσεις σε δεκάδες έργα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι οι εργολάβοι, που ανέλαβαν τα έργα μέσω αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού, έκαναν προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις, αλλά με τις συνθήκες της πανδημίας, τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, ανέβασαν τα κόστη τους για τις πρώτες ύλες και τα μεταφορικά, με αποτέλεσμα να κάνουν στη συνέχεια χρήση του δικαιώματος παράτασης παράδοσης του έργου, καθώς η Κεντρική Διοίκηση του κράτους τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, μέχρι το 2014 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση, καθώς δεν ήταν τίποτα αδειοδοτημένο και τίποτα νομιμοποιημένο από τις αρμόδιες Αρχές. Κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών, έχει γίνει από τη Διοίκηση ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για να διαμορφωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά της πόλης μας, που δεν θα έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν, όχι απλώς από άλλους Δήμους, αλλά κι από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα, από το 2014 και έπειτα ο Δήμος Γαλατσίου έχει εντάξει στο Άλσος 16,2 εκ. ευρώ έργα, από τα οποία τα 7,2 εκατ. ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί και μέχρι το τέλος του έτους θα απορροφηθούν και τα άλλα 9 εκ. ευρώ με την έναρξη της πλήρους ανακατασκευής του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, το οποίο αν και κατασκευάστηκε το 1988 έκτοτε δεν έγινε ποτέ σε αυτό η παραμικρή εργασία. Η ανακατασκευή του αναμένεται να διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχει προβλεφθεί η δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί του Γαλατσίου χωρίς τις προπονήσεις του.

Συνεπώς όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, θα έχουν ανακαινιστεί πλήρως όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους, καθώς :

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ξανά ότι, σε όλα τα παραπάνω συνέβαλλε η νομιμοποίηση του Άλσους, η οποία βοήθησε και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης να προχωρήσουν και αυτοί σε ανακαινίσεις των καταστημάτων τους, ώστε να προσφέρουν καλύτερες παροχές προς τους καταναλωτές.

Κλείνοντας αναφέρουμε το σημαντικότερο όλων, που δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των πολιτών. Συνεπώς όλες αυτές οι δραστηριότητες μπορούν πλέον να διεξάγονται με περισσότερη ασφάλεια από ποτέ, αφού το Άλσος Βεΐκου είναι το μοναδικό Άλσος της Αττικής που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της πυροπροστασίας.

Έργα Αθλητικών Εγκαταστάσεων
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr