Ολοκλήρωση κύκλου σεμιναρίων για το Ψυχικό Τραύμα

01-04-2019 Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κατάρτισης  του επιστημονικού προσωπικού της, με θέμα «Ψυχικό τραύμα και η κλινική εικόνα του».

Βασικός  στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ειδικών επιστημόνων ψυχικής υγείας της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ομάδες πληθυσμού, κοινωνικά ευάλωτες και ιδιαίτερα ευπαθείς. Ενδεικτικά το περιεχόμενο των εισηγήσεων αφορούσε σε περιπτώσεις κλινικών περιστατικών, πρακτική άσκηση παρεμβάσεων και δεξιοτήτων.

Συμπεριελάμβανε ενότητες σχετικά με το τι είναι τραύμα, πιθανές αντιδράσεις στο τραύμα, νευροφυσιολογική επεξεργασία του τραύματος, διαχωρισμό απλού-σύνθετου τραύματος, μετατατραυματική διαταραχή, προσέγγιση εξυπηρετούμενων με μετατραυματικό στρες, παρεμβάσεις σε οικογενειακό και επίπεδο κοινότητας, τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης, τεχνικές αναπνοής και αποφυγή δευτερογενούς τραυματισμού των επαγγελματιών υγείας.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΚΑΜΙΝΙ,  με εξειδικευμένη Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια του Ινστιτούτου Τραυματοθεραπείας σε έξι δίωρες συναντήσεις (Φεβρουάριος 2019 -Μάρτιος 2019). Με την ολοκλήρωση του δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας μας οι οποίοι παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Η συνεχής ενημέρωση και κατάρτιση του προσωπικού του Δήμου Γαλατσίου αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής και της οργάνωσή του, με σκοπό από την μία να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο το μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων και από την άλλη να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

 

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr