Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις ενστάσεις κτηματολογίου

23-07-2015 Ενημέρωση
Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι στις 16 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες εκδικάσεις από τις αρμόδιες Επιτροπές του Κτηματολογίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις οποίες καλούνταν να παρίστανται οι πολίτες οι οποίοι είχαν λάβει ειδοποιητήριο ταχυδρομικά από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Αττικής.
 
Οι Επιτροπές που είχαν αναλάβει την παραλαβή των εγγράφων από τους πολίτες σταμάτησαν να παραλαμβάνουν έγγραφα και ξεκίνησαν να βγάζουν αποφάσεις, οι οποίες – όπως ενημερωθήκαμε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών – είναι ως επί το πλείστον απορριπτικές για το δημόσιο και υπέρ των ιδιωτών-ιδιοκτητών.
 
Ο Δήμος Γαλατσίου αντιλαμβάνεται τη μεγάλη και άσκοπη- όπως διαφαίνεται- ταλαιπωρία των πολιτών και ενημερώνει όσους δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο Ειρηνοδικείο ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για πληροφορίες στο τηλ. του Γραφείου Κτηματογράφησης 210- 3300884 ή στο τηλ. του Δήμου Γαλατσίου 213-2055438 και 213-2055384.
 
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέβαλλε ενστάσεις με αντικείμενο τη διεκδίκηση εκτάσεων που έχουν ανοικοδομηθεί και βρίσκονται εντός σχεδίου, και οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες στο μακρινό παρελθόν ως δασικές και δημόσιες. Το πρόβλημα ανέκυψε από το γεγονός ότι οι εκτάσεις αυτές αν και αποχαρακτηρίστηκαν ως δασικές, διατήρησαν εσφαλμένα το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Το Κτηματολόγιο προέβη σε αυτή την πράξη, στηριζόμενο στα έγγραφα-συμβόλαια που είχαν καταθέσει οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες κατά το αρχικό στάδιο της κτηματογράφησης, σε συνδυασμό πλέον με τη διάταξη του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr