Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Θεατρικής Δημοτικής Σκηνής

02-04-2013 Ενημέρωση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Θεατρικής Δημοτικής Σκηνής με θέμα τον έρωτα στην αρχαία τραγωδία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις με γενικότερο τίτλο : «ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ   ΜΑΧΑΝ» παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις τραγωδίες: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Λ. Πολενάκη, «Μήδεια» του Ευρυπίδη, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά,                                   «Ιππόλιτος» του Ευρυπίδη και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.

 Μετά τις παραστάσεις ακολούθησαν ομιλίες πάνω στην αρχαία τραγωδία από γνωστούς ελληνιστές καθώς και συζήτηση με το κοινό. Ειδικότερα, το Σάββατο 30 Μαρτίου μίλησε η ομότιμη καθηγήτρια θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,Xαρά Μπακονικόλα, η οποία εστίασε την ομιλία της στη σημασία που είχε ο χορός στην αρχαία τραγωδία. Την  Κυριακή 31 Μαρτίου μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάγκος Ανδρεάδης, ο οποίος τόνισε ότι η τραγωδία τροφοδότησε όλες τις σύγχρονες λογοτεχνικές μορφές και ότι πάντα υπάρχουν βαθύτερα νοήματα πίσω από τις λέξεις και ο συγγραφέας και θεατρικός κριτικός Λέανδρος Πολενάκης έκανε συγκριτική ανάλυση των μύθων που αφορούν στην Αντιγόνη και στις Βάκχες και τη σχέση τους με το Διόνυσο.

 

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Δημοτική Θεατρική Σκηνή παρουσιάζει κάθε φορά ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα στο κοινό του Γαλατσίου και ευχήθηκε πάντα επιτυχίες στο σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή και τα μέλη της ομάδας του.

 

Επίσης στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μαρία Αλιμπέρτη, οι πρώην πρόεδροι του Πολιτιστικού Οργανισμού κ.κ. Αθ. Μπούρας και Ι.Μανιάτης, η επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου» Έλενα Ζέρβα – Γκιουρτζιάν και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού Αρετή Καλεσάκη.      

 

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου η Θεατρική Δημοτική Σκηνή θα παρουσιάσει στο κοινό του Γαλατσίου την παράσταση που είναι βασισμένη στο γνωστό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σονάτα του Σεληνόφωτος» στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».                               

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr