Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης φωλιών κάμπιας στο Δήμο Γαλατσίου

15-03-2011 Ενημέρωση
Όπως γίνεται κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Υπηρεσία Πρασίνου ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου την απομάκρυνση των φωλιών πιτυοκάμπης από τα κλαδιά των πεύκων. Ωστόσο αυτή τη χρονιά, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, το έντομο εμφανίστηκε νωρίτερα από ότι συνήθως και προκάλεσε γρήγορα έντονες προσβολές σε όλους τους χώρους που υπάρχουν πεύκα.
 
Συνεπώς κρίθηκε αναγκαίο από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και ΚΕΠ, κα. Χριστίνα Μπούρα και την Υπηρεσία Πρασίνου να δοθεί προτεραιότητα και να ξεκινήσουν οι εργασίες πρώτα στο άλσος Βεϊκου και στην αναδασωτέα περιοχή στο Λόφο Κόκκου, όπου τα δέντρα είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και οι προσβολές ήταν εντονότερες και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν λιγότερο.
 
Ειδικότερα, όσον αφορά στο παλαιό λατομείο Λεβεντάκη, όπου οι προσβολές ήταν μικρότερες (12 δέντρα σε όλη την έκταση), η αφαίρεση των φωλιών είχε προγραμματιστεί να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε για ορισμένες μέρες λόγω καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες πλέον έχουν ολοκληρωθεί και αξίζει να αναφερθεί ότι η Υπηρεσία Πρασίνου μέσα σε δύο μήνες καθάρισε φωλιές από 4.200 δέντρα σε όλα τα σχολεία, τις πλατείες, τα αλσύλλια και γενικότερα τις περιοχές πρασίνου στο δήμο Γαλατσίου.  
 
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «είναι καιρός να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια και να γίνει πράξη η φροντίδα για το περιβάλλον και το πράσινο. Οι ανάγκες του δήμου μας στον τομέα του πρασίνου είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν όμως και προτεραιότητες σχετικά με τις εργασίες και τον χρόνο και τρόπο που εκτελούνται τις οποίες δεν μπορούμε να παραβλέπουμε, όπως π.χ. τα σχολεία του δήμου, οι πλατείες, το άλσος Βεϊκου».
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr