Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις Ιουνίου-Ιουλίου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2013 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

23-07-2013 Ενημέρωση

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου οι δράσεις Ιουνίου και Ιουλίου της καλοκαιρινής εκστρατείας 2013 με τίτλο «Ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος», με στόχο την προώθηση της Φιλαναγνωσίας, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας FutureLibrary με την υποστήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Οι συμμετοχές των παιδιών στις συγκεκριμένες δράσεις έφτασαν στις 303 ενώ τα βιβλία που δανείστηκαν τα μέλη της βιβλιοθήκης από 17 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου, με αφορμή τα δρώμενα αυτού του διαστήματος, έφτασαν περίπου τα 700.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και για την αύξηση των μελών της γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν εν δυνάμει αναγνώστες στην πόλη μας που χρειάζονται μόνο ένα κίνητρο για να γίνουν λάτρεις της ανάγνωσης.

 

Dιxit: τα παιδιά έπαιξαν ένα ενδιαφέρον επιτραπέζιο παιχνίδιιστοριών με μοναδική εικονογράφηση το οποίο έχει κερδίσει το βραβείο Spiel des Jahres 2010 (παιχνίδι της χρονιάς 2010). Μαζί με τη βιβλιοθηκονόμο αποκρυπτογράφησαν τα μυστικά των εικόνων και ταξίδεψαν μακριά με τη φαντασία τους.

 

Άρης ο κόκκινος πλανήτης:Τα παιδιά έμαθαν ότι ο Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος και ακόμη, ο δεύτερος πλησιέστερος στη Γη. Λέγεται συχνά και «κόκκινος πλανήτης» εξαιτίας του κόκκινου χρώματος που παρουσιάζει και οφείλεται στο τριοξείδιο του σιδήρου (Fe2O3) στην επιφάνειά του.Έφτιαξαν αρειανούς και τον πλανήτη Άρη με την τεχνική του παπιέ μασέ και κρέμασαν τους πλανήτες στα δέντρα που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου “Καμίνι”.


 

Το κόκκινο των παραμυθιών δεν ξεθωριάζει ποτέ: Οι μικροί μας φίλοι συγκέντρωσαν  όλα τα παραμύθια και τις ιστορίες που έχουν κάτι κόκκινο, καθώς το κόκκινο είναι ένα χαρακτηριστικό χρώμα στα παραμύθια. Επίσης, μέσα από το παιχνίδι του θησαυρού ανακάλυψαν όλους τους κόκκινους ήρωες φτιάχνοντας μια νόστιμη παραμυθοσαλάτα.


Ο βάτραχος είναι βάτραχος: Σ’ αυτό το βιβλίο ο βάτραχος προσπαθεί να μοιάσει σε διάφορα άλλα ζώα των οποίων τις ικανότητες θα ήθελε να έχει. Στο τέλος όμως συνειδητοποιεί πόσο χαρούμενος είναι που είναι αυτό που είναι: ένας πράσινος βάτραχος. Η βιβλιοθηκονόμος Ευαγγελία Μυλωνά διάβασε το παραμύθι στα παιδιά και στο τέλος τα παιδιά έφτιαξαν και φόρεσαν μάσκες βατράχων!

Σώστε τα χρώματα: Τα ατρόμητα λαγωνικά βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη μας…τραγούδησαν, χόρεψαν,έπαιξαν ταυρομαχίες,ανακάλυψαν ποιος παίρνει τα χρώματα από τα βιβλία και τον έπεισαν να τα επιστρέψει, παρέα με την συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Ευδοκία Ιεροπούλου!


Το φωτοκόμικ της βιβλιοθήκης μας: Τα παιδιά έγιναν σεναριογράφοι και σκηνοθέτες… βρήκαν ένα θέμα, έβγαλαν φωτογραφίες και έγραψαν ιστορίες γεμάτες φαντασία!!!

Τα παιδιά έφευγαν κάθε φορά ενθουσιασμένα από τη βιβλιοθήκη, ζητώντας από τους γονείς τους να τα γράψουν σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ οι γονείς ρωτούσαν εάν θα γίνουν ανάλογες δράσεις και το χειμώνα στη βιβλιοθήκη.

Θετικά και αισιόδοξα ήταν τα σχόλια που γράφτηκαν στο facebookτης Δημοτικής Βιβλιοθήκης δίνοντας δύναμη για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια:

«Όποιος έχει επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη σας ξέρει για τι δουλειά μιλάμε! Μπράβο που συνεχίζετε με τέτοια όρεξη σε καιρούς που πολλά γύρω μας παρακμάζουν»

« Συγχαρητήρια, ήταν καταπληκτικά…..»

«Τα παιδιά μου πέρασαν υπέροχα σήμερα μαζί σας!!!!! Μπράβο σε όλους για αυτήν την προσπάθεια!!!!!Συνεχίστε με την ίδια θέρμη!!»

«Απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!Συγχαρητήρια στη συνάδελφο Βιβλιοθηκονόμο Ευαγγελία Μυλωνά!!!Είναι τύχη για Ιδρύματα όπως οι Βιβλιοθήκες να έχουν βιβλιοθηκονόμους που αγαπούν και καταθέτουν ψυχή στο έργο τους!!!!!!»

«Φωτοκόμικς με….απίστευτη φαντασία !!!! Έτσι είναι τα παιδιά , απρόβλεπτα και δημιουργικά!!!! Ευχαριστούμε Ευαγγελία και καλό καλοκαίρι….!!!!!Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!!»

Σας ενημερώνουμε ότι οι δράσεις συνεχίζονται τον Σεπτέμβρη:

2 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00 «Πράσινοι ντετέκτιβ» Τα παιδιά της βιβλιοθήκης «πρασινίζουν» τη γειτονιά τους. Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή.

3 Σεπτεμβρίου, 10:00-12:00 «Η ιστορία του μπλε» Ψάχνουμε, βρίσκουμε, μαζεύουμε βιβλία, εικόνες, αντικείμενα και φτιάχνουμε τη χρονογραμμή του μπλε. Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή.

4 Σεπτεμβρίου, 10:00-12:00 «Οι σκιές χάθηκαν!»
Τα ζώα κρύβονται μέσα σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές μας. Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή.

6 Σεπτεμβρίου, 10:00-12:00 «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» Διαβάζουμε τις περιπέτειες του Έλμερ του Ντέιβιντ ΜακΚι, εκδ. Πατάκη και φτιάχνουμε έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα. Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με προεγγραφή.

9 Σεπτεμβρίου , 18:30-20:30 «Το μομπίλ των βιβλίων» Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τις λέξεις, τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τα χρώματα. Στη βιβλιοθήκη. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή.

Δηλώστε συμμετοχή σε όσες εκδηλώσεις επιθυμείτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου, Ρεθύμνης 36 & Χρ. Καψάλη 14 ή στο τηλ. 210-2927320.

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου θα παραμείνει κλειστή από 29/7/2013 έως 23/8/2013. Καλό καλοκαίρι σε όλους με πολλές αναγνώσεις!

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr