Ολοκληρώθηκε η διανομή οικιακών κάδων κομποστοποίησης και η ενημέρωση για την ανακύκλωση από τους «Πράσινους Πρεσβευτές», στο Αθλητικό Θερινό CAMP Δήμου Γαλατσίου 2023

07-07-2023 Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έκδηλο ενδιαφέρον από την πλευρά παιδιών και γονέων, η παράδοση των 90 σετ οικιακής κομποστοποίησης στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ», του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Γαλατσίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο και ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει σε σύμπραξη με την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗΣ.ΚΕ.ΑΝ)».

Στόχος του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ” είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Γαλατσίου στη διαλογή των απορριμμάτων στις διαφορετικές ροές ανακύκλωσης υλικών και στην κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων που μπορούμε να κάνουμε στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα μας, αλλά και χρησιμοποιώντας σωστά τους ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ που εγκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Άλλωστε τις ημέρες αυτές χωροθετούνται και ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης σταθερών κάδων για την ξεχωριστή αποκομιδή των ροών του χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και μετάλλων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Οι ειδικοί επιστήμονες, χημικοί μηχανικοί, κ. Μιχάλης Δελαγραμμάτικας και κ. Όλγα Παπαδοπούλου, από τη «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης» παρουσίασαν αναλυτικά στα παιδιά του Θερινού Camp Γαλατσίου και στις δύο περιόδους, συγκεκριμένα Πέμπτη 29.06.2023 και Πέμπτη 06.06.2023, τους τρόπους Διαλογής στην Πηγή των ανακύκλωσιμων υλικών και της κομποστοποίησης των οργανικών υπολειμμάτων. Η βιωματική παρουσίαση, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο και έδειξε ότι όλα τα παιδιά επιθυμούν να πάρουν μέρος και να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση οφείλουν να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και ειδικότερα να ενημερώσουμε τα μικρά παιδιά, για τους σωστούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίζουν περισσότερα και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Κορρές μίλησε με τους γονείς και τα παιδιά στη διανομή των οικιακών κάδων κομποστοποίησης στο Θερινό Camp και τόνισε ότι: «Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί η πόλη μας καθαρή. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό στάδιο για τις γωνιές ανακύκλωσης, τεσσάρων, πέντε και έξι ρευμάτων, ενώ εφαρμόζεται με επιτυχία στις μεγάλες λαϊκές αγορές η συλλογή βιοαποβλητών (κομποστοποίηση), ώστε σταδιακά να εφαρμοστεί και στις γειτονιές της πόλης μας, αφού βέβαια γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση ευαισθητοποίησης των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομποστ που μπορείτε να παράγετε στο μπαλκόνι σας, ή που θα παράγει ο δήμος από τα απορρίμματα των καφέ κάδων, είναι ένα υψηλής απόδοσης και φιλικό προς το περιβάλλον λίπασμα για τις γλάστρες, τον κήπο ή τα παρτέρια και τα πάρκα του δήμου.

Ένα πλήρες σετ με κάδο κομποστοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου θα διανεμηθεί και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, ώστε να αξιοποιούνται τα υπολείμματα των γευμάτων και ταυτόχρονα να μαθαίνουν τα παιδιά από την προσχολική ηλικία τις αξίες της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Οι δράσεις των «Πράσινων Πρεσβευτών» θα συνεχιστούν με τη διεξαγωγή διαδικτυακών συναντήσεων με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα στους δημότες που παρέλαβαν τα οικιακά σετ κομποστοποίησης, καθώς και άλλες πολύπλευρες δράσεις στις γειτονιές της πόλης.

Οι κάτοικοι του Γαλατσίου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ενημερωθούν και να συντονιστούν για την προώθηση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην πόλη μας, στη Γιορτή της Διαλογής στην Πηγή, που θα διοργανωθεί από τους «Πράσινους Πρεσβευτές» και τον Δήμο, στο «Καμίνι» το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Θερινό Αθλητικό Camp 2023, οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr