Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους ΚΕΑ – ωφελουμένους ΤΕΒΑ

10-01-2018 Ενημέρωση
Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος ΚΕΑ, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Γαλατσίου τη Δευτέρα 18/12/2017 και την Τρίτη 19/12/2017 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» (επί της Λεωφ. Βεϊκου –απέναντι από το Άλσος Βεϊκου).
Ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στη διανομή των προϊόντων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου 2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η συγκεκριμένη διανομή αφορούσε 436 δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούσε σε 976 άτομα συνολικά. Η διανομή σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, του Κέντρου Κοινότητας και την ομάδα εθελοντών του Δήμου, οι οποίοι πάντοτε με μεγάλη προθυμία υποστηρίζουν το έργο του Δήμου και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου κ. Πέτρο Βάσιλα: «Η διαδικασία εξελίχθηκε με επιτυχία χάρη στον σωστό συντονισμό και την απαραίτητη οργάνωση που προηγήθηκε. Ο Δήμος Γαλατσίου μέσω της επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης όσων δημοτών μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες. Η συνδρομή αυτή στους συνανθρώπους μας  αποτελεί για μας ζήτημα άμεσης προτεραιότητας».

               Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία διανομής των προϊόντων διεξήχθη ομαλά, καθώς:
1) Για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους.
 2) Αναρτήθηκαν σε εμφανή σημεία ανακοινώσεις για την διανομή( ΚΕΠ, Δημόσιες Υπηρεσίες, χώρο διανομής κ.λ.π.)
3) Έγινε ανακοίνωση στο sitewww.www.galatsi.gov.gr και facebook του Δήμου Δήμος Γαλατσίου ενημέρωση.
Σημειώνεται ότι πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr