Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο ΠΑΛΑΙ

03-04-2018 Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος ΚΕΑ, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Γαλατσίου την Τετάρτη 28/3/2018  και την Πέμπτη 29/3/2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ».

Ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στη διανομή των προϊόντων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου 2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η συγκεκριμένη διανομή αφορούσε 275 δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούσε σε 824 άτομα συνολικά. Η διανομή oολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, της Περιφέρειας Αττικής, τους υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και την ομάδα εθελοντών του Δήμου, οι οποίοι πάντοτε με μεγάλη προθυμία υποστηρίζουν το έργο του Δήμου και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία διανομής των προϊόντων διεξήχθη ομαλά, καθώς:

  1. Για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους.
  2.  Αναρτήθηκαν σε εμφανή σημεία ανακοινώσεις για την διανομή (ΚΕΠ, Δημόσιες Υπηρεσίες, χώρο διανομής κ.λ.π.)
  3. Έγινε ανακοίνωση στο site και facebook του Δήμου.

Σημειώνεται ότι πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr