Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στους γυμναστές του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού

06-10-2020 Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των γυμναστών και γυμναστριών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» του Δήμου Γαλατσίου, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βεϊκου, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2020 αντίστοιχα, από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και της ΚΑΡΠΑ ΑΜΚΕ, Ιωσήφ Ντουμάνη και Θοδωρή Βαρσαμά.

Ο εκπαιδευτής κ. Θ. Βαρσαμάς τόνισε ότι: «Πολλά θύματα Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής θα μπορούσαν να επιβιώσουν, εάν οι παρευρισκόμενοι δρούσαν άμεσα, εφαρμόζοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, ειδικά αν υπάρχει πρόσβαση σε Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή για την πρώιμη εφαρμογή Απινίδωσης, όπως ορίζουν άλλωστε και οι Κατευθυντήριες Οδηγίες, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Μάνος Ελευθερίου δήλωσε ότι: «Οι γυμναστές είναι απαραίτητο να έχουν παρακολουθήσει το πιστοποιημένο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών και να έχουν λάβει πιστοποίηση. Χαίρομαι ειλικρινά που δόθηκε αυτή η ευκαιρία στους γυμναστές τους Δήμου μας, καθώς προτεραιότητα ήταν και είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των πολιτών».

Οι γυμναστές είπαν χαρακτηριστικά ότι το σεμινάριο ήταν εξαιρετικά επιμορφωτικό, ενδιαφέρον και χρήσιμο, καθώς αποτελεί μια γνώση που ανά πάσα στιγμή, ειδικά στο αντικείμενό τους, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Στους γυμναστές θα χορηγηθεί διπλή πιστοποίηση διεθνώς αναγνωρισμένη, η οποία είναι προσφορά της εταιρείας ΚΑΡΠΑ ΑΜΚΕ.

Συνεπώς, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των πέντε αυτόματων απινιδωτών  τελευταίας τεχνολογίας σε καίρια σημεία του Δήμου Γαλατσίου, (κολυμβητήριο του Άλσους Βεΐκου – κλειστό μπάσκετ Άλσους Βεΐκου – θυρωρείο του Δημαρχείου – φουαγιέ του Καμινιού – Γυμναστήριο Γυναικών – Χώρους Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΠΑΛΑΙ), καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους.

Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, Πρώτες Βοήθειες
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr