Ολοκληρώθηκε η πρωτότυπη εκδήλωση «Τοξότες και πολιτισμοί» με την έκθεση αυθεντικών αντιγράφων πανοπλιών και περικεφαλαίων

25-01-2018 Ενημέρωση
Ολοκληρώθηκε η πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Τοξότες και Πολιτισμοί – Ένα ταξίδι σε λαούς και παραδόσεις» που διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου στην αίθουσα συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου “Καμίνι”, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2018.
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σε φυσικό μέγεθος, αυθεντικά αντίγραφα πανοπλιών και περικεφαλαίων. Μάλιστα πολλοί από τους συμμετέχοντες φορώντας τις περικεφαλαίες διαπίστωσαν ότι είχαν αρκετό βάρος και κάλυπταν μεγάλο μέρος του προσώπου. Επίσης, στην έκθεση που στήθηκε στο φουαγιέ του Καμινιού εκτέθηκε και το αντίγραφο του θώρακα (πανοπλία) του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα στη στολή. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πήραν στα χέρια τους το αρχαίο ελληνικό τόξο για να «δοκιμάσουν» τις δυνάμεις τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίδειξη σπαθασκίας, σύντομη παρουσίαση της αρχαιοελληνικής κουζίνας και ένα διαδραστικό εργαστήριο επί σκηνής με θέμα: “Mε του Απόλλωνα το τόξο”, το οποίο περιλάμβανε αφήγηση, μουσική, χορό και κατασκευή αρχαίου ελληνικού βέλους.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τις ομάδες «Νηρωή», «doitinAthens», «Κορύβαντες» και «ΑΟ Σείριος», καθώς και ομιλίες από τους κ.κ. Σπύρος Μπάκας, ο οποίος είναι πολιτικός επιστήμονας – αρχαιολόγος, με θέμα, «Ο σκεπτόμενος τοξότης: Η τοξοβολία στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» και Metin Ates από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παραδοσιακής Τοξοβολίας  με θέμα: «Οργάνωση και προοπτικές: H εμπειρία της Τουρκίας».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr