Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

14-10-2015 Ενημέρωση
Ημερίδα με θέμα το «Ασφαλές Διαδίκτυο» διοργάνωσαν από κοινού με μεγάλη επιτυχία η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου και ο Σύλλογος Κρητών Γαλατσίου και Λαμπρινής «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ»
Ο κεντρικός ομιλητής Υποστράτηγος, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Cyber Crime Division) της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανώλης Σφακιανάκης μετέδωσε με άριστο τρόπο στο πολυπληθές κοινό βασικά σημεία που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο κ. Σφακιανάκης απευθύνθηκε άμεσα σε μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, κατέρριψε μύθους και ανέδειξε πραγματικότητες σχετικά με το διαδίκτυο και έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή του έργου της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, η οποία στελεχώνεται από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και πλέον έχει εθνική και διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις.
Με ιδιαίτερη παραστατικότητα αφηγήθηκε περιπτώσεις, στις οποίες με την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποφεύχθηκαν αυτοκτονίες πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο, όπως και σε ζητήματα διαδικτυακών συναλλαγών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ωστόσο σε περιστατικά ψηφιακής παρενόχλησης (cyberbullying), φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση παγκοσμίως και στις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος που έχει πέσει θύμα εκφοβισμού μέσω διαδικτύου. Ενημέρωσε το κοινό για την 24ωρη λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 11188, στο οποίο μπορεί κάποιος να απευθυνθεί και να καταγγείλει περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης. Εξάλλου αναφέρθηκε εκτενώς στην ηλεκτρονική παιδική πορνογραφία και στον τρόπο που οι επιτήδειοι, τα καλούμενα «αρπακτικά» προσεγγίζουν εντέχνως παιδιά και εφήβους επιδιώκοντας πρωταρχικά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας παιδιού και γονέα και επανέλαβε πολλές φορές ότι η σχέση αυτή είναι η βάση των πάντων.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος τίμησε τον κ. Σφακιανάκη απονέμοντάς του τιμητικό μετάλλιο και έπαινο για την τεράστια προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Βασίλης Χαρισάκης δώρισε στον ομιλητή κομψότεχνο παραδοσιακό Κρητικό μαχαίρι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου αποτελούμενο από γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά κ.α.
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr