Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο πυροπροστασίας

22-06-2012 ΕνημέρωσηΟ Δήμος Γαλατσίου και ο ΣΠΑΠ πραγματοποίησαν τρίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την πυροπροστασία,σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Εκπαιδευτές ήταν οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βλάχος Αναστάσιος Αντιστράτηγος ε.α Π.Σ και Ζήσης Βασίλης Πύραρχος ε.α Π.Σ.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την γνώση τους πάνω σε θέματα που αφορούν:


• Πληροφορίες για τις κατηγορίες της φωτιάς
• Μέσα πυρόσβεσης ανάλογα με το είδος και το σημείο της εστίας
• Νομοθεσία που αφορά την αντιπυρική περίοδο
• Κατάλληλη ενδυμασία εθελοντών
• Οδηγίες αντιμετώπισης σε περίπτωση άμεσης επαφής με το μέτωπο της φωτιάς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι «εθελοντής πυροπροστασίας μπορεί να γίνει κάποιος κάνοντας πολύ απλά πράγματα που μπορούν όμως να αποδειχθούν σημαντικά σε περίπτωση πυρκαγιάς» όπως να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, να έχει υπεύθυνη αντιμετώπιση κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και να συμβάλει στην παροχή σαφών οδηγιών στα πυροσβεστικά οχήματα από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Η συμμετοχή όλων μας και η γνώση είναι το καλύτερο όπλο για την προστασία της περιοχής μας και όχι μόνο, από τις καταστροφικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς.

Η Αντιδήμαρχος 
Πρασίνου & Περιβάλλοντος 
Μπούρα Χριστίνα

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr