Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Υγείας

07-06-2016 Ανακοινώσεις
Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Γαλατσίου οργάνωσαvεπιτυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Εβδομάδα Υγείας».  
Από τις 9 έως τις 20 Μαΐου διεξήχθησαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και ομιλίες με θέματα που αφορούν την υγεία, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.
Σκοπός της «Εβδομάδας Υγείας» ήταν αφενός η κάλυψη αναγκών ατόμων που για κοινωνικοοικονομικούς λόγους δεν εξετάζονται συχνά, και αφετέρου η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού, όσον αφορά στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.
Για την πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν επιστήμονες, φορείς και μέλη του Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης για την Υγεία, είτε με πραγματοποίηση ομιλίας, είτε/και με παροχή δωρεάν εξετάσεων.
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Υγείας πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις αίματος, οδοντιατρικοί έλεγχοι, σπιρομετρήσεις, τεστ ΠΑΠ, υπέρηχοι μαστών, γυναικολογικοί υπέρηχοι, υπέρηχοι θυρεοειδούς αδένα, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, πανοραμικές ακτινογραφίες οδόντων, μετρήσεις σακχάρου- χοληστερίνης- αρτηριακής πίεσης, εξέταση σπίλων, λιπομετρήσεις, ορθοπεδικές εξετάσεις για ενήλικες και παιδιά, εξετάσεις από ωτορινολαρυγγολόγο, ενδοκρινολόγο και ομοιοπαθητικό.
 
Οι ομιλίες είχαν την παρακάτω θεματολογία:
 
Για την υλοποίηση των εξετάσεων ευχαριστούμε τους:
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και συνεισέφεραν στην επιτυχία του προγράμματος, όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν στις ομιλίες.
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr