Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και κοσμοσυρροή η διαπολιτισμική εκδήλωση «Πολιτισμών…γεύσις!»

27-01-2016 Ενημέρωση
Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η διαπολιτισμική εκδήλωση “Πολιτισμών… Γεύσις!” που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) του Δήμου Γαλατσίου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρχικά την κεντρική ομιλία με θέμα «Διάλογος Πολιτισμών» από την Πρόεδρο του Ελληνικού Νεανικού Παιδικού Πανεπιστήμιου Ελλάδος κ. Παρασκευή Παπαγιάννη. Η ομιλήτρια προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους προσεγγίζοντας καίρια ζητήματα με ιδιαίτερα προσιτό τρόπο και αμεσότητα και παράλληλα παρουσίασε αντιπροσωπευτικές εικόνες που με την αλήθεια και τη ζωντάνια τους κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Στη συνέχεια η ομάδα εφήβων Γαλατσίου “Οι νέοι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο”, με συντονίστρια την ShirinYoussefianMaanianπαρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τίτλο “Όλοι στο ίδιο τρένο…”, όπου τα νέα παιδιά καθήλωσαν το κοινό, ευαισθητοποίησαν και συγκίνησαν μέσα από διαλόγους γεμάτους νόημα, βγαλμένους κυριολεκτικά από την καθημερινή ζωή!
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Ρουμανία, όπου τα παιδιά της Ένωσης Ρουμάνων Γυναικών χόρεψαν με πολύ χάρη και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους!
Τον κόσμο έπειτα ξεσήκωσε με υπέροχα λικνίσματα και χορό της κοιλιάς η χορεύτρια που προσκάλεσε ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων!
Ακολούθησαν οι κυρίες από την Αφρική που με τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές στολές τους και τους έντονους ρυθμούς τους, μας μετέφεραν στην αφρικάνικη ήπειρο όπου ο χορός είναι ενσωματωμένος σε κάθε καθημερινή δραστηριότητα!
Ο ενθουσιασμός παρέμεινε αμείωτος με την παρουσίαση των πανέμορφων χορευτριών του Ρώσικου Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Μπεριόζκα» που χόρεψαν σε παραδοσιακούς Ρώσικους ρυθμούς και μάγεψαν το κοινό!
 Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η χορευτική ομάδα από το Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα» που με ζωντανή μουσική κάλυψη και άψογη εμφάνιση παρουσίασαν χορούς από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκλόνισαν το πλήθος.
Η βραδιά έκλεισε με αυθεντική πολυφωνική παράδοση από την αλβανική πολυφωνία των «Lot Kurbeti» – «Τα δάκρυα της ξενιτιάς», οι οποίοι με ήχους αρχέγονους και απλούς προκάλεσαν ρίγη έντονης συγκίνησης…
Θερμές ευχαριστίες για την αφιλοκερδή συμμετοχής τους στην εκδήλωση και την παρουσίαση του καλλιτεχνικού τους προγράμματος, αλλά και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων στην Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, στην Ένωση Αφρικανών Γυναικών, στην Ένωση Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Ένωση Ρουμάνων Γυναικών Ελλάδος, στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Μπεριόζκα» και στο Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα».
Επίσης ευχαριστούμε τον κο Αναστάσιο Μόρτογλου για τη χορηγία πλαστικών ειδών, Δημοτικό Σύμβουλο που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για την αγορά απαραίτητων ειδών, τον κο Κωνσταντίνο Καψάλη για τη μεταφορά των προϊόντων, τον κο Κυριάκο Μπούρα για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό και τον κο Νεκτάριο Σουλδάτο για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστούμε τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Γαλατσίου, καθώς και τους μικρούς και μεγάλους φίλους που κατέκλυσαν την αίθουσα και συμμετείχαν με αμείωτο ενθουσιασμό.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr