Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Γαλατσίου

02-12-2016 Ενημέρωση
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές ο πρώτος κύκλος (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος- Νοέμβριος 2016) του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο Γαλατσίου, στον οποίο συμμετείχε η Γ’ τάξη από το 9ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου. Όλοι οι μαθητές πήραν αναμνηστικά διπλώματα και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα μαθήματα κολύμβησης. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την άνοιξη με μαθητές της Γ’ τάξης από το 2ο, το 4ο, το 7ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.
Ο Δήμος Γαλατσίου ήταν ο πρώτος που δήλωσε συμμετοχή και πήρε μέρος στο νέο αυτό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο Δήμος Γαλατσίου διαθέτει για την υλοποίησή του προγράμματος το Ανοιχτό Κολυμβητήριο στο Άλσος Βεϊκου, το πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών και έναν καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ο οποίος συμμετέχει στο μάθημα από κοινού με τους τρεις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ειδικότητα κολύμβησης. Επίσης, στα μαθήματα κολύμβησης είναι παρών και ένας συνοδός-εκπαιδευτικός από το Δημοτικό Σχολείο.
Επισημαίνεται πως η χώρα μας αν και θαλασσινή, δυστυχώς κατέχει αρνητικά ρεκόρ σε πνιγμούς, τόσο στις μικρές, όσο και στις μεγάλες ηλικίες. Είναι ανάγκη λοιπόν όλοι οι μικροί μαθητές μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μάθουν να κολυμπάνε με ασφάλεια στις θάλασσες και στις πισίνες.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr